مولفه های روانشناختی و رویکردهای های معماری بیوفیلیک
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
- کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_145
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2251
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحدکرج
چکیده
نیاز بشر برای همبستگی و پیوند با دنیای طبیعی نیازی است فطری که درک و فهم این نیاز و انتقال مفاهیم آن در طراحی ساختمان ها و محیط های زندگی باعث افزایش کیفیت زندگی بشر خواهد شد. مشاهدات بسیار زیادی وجود دارند که نشان می دهند محیط هایی که با درک این نیاز طراحی می شوند باعث افزایش بهره وری،بهبود عملکردهای ذهنی و جسمی،آسودگی خاطر،رضایت شغلی،کاهش استرس،سلامتی و شادابی و ...می شوند لذا در دوران معاصر و در شهرهای امروزی حین طراحی ساختمان ها و محیط های زندگی،ضرورت توجه به مفهوم بیوفیلیا که باعث پیوستگی عملکرد و سلامتی و حالات احساسی ساکنان و افراد شده و منجر به واکنش های مثبت درمحیط پیرامون می گرددمحسوس است. با توسعه ی دانش روانشناسی محیطی و متنوع شدن رویکردهای طراحی معماری، این موضوع شایان توجه بیشتر شده و امکان بررسی دقیق تر آن با توجه به نیازهای محیطی کاربران فضا و به منظور به کارگیری هدفمند این تاثیرات در راستای اهداف طراحی و ایجاد تجربه ی روان شناختی و احساسی مثبت در ساکنین ، فراهم گردیده است. در این مقاله به روش توصیفی-تحلیلی و با بهره گیری از مطالعات اسنادی، ضمن مروری بر ادبیات موجود در زمینه ی برهم کنشهای معماری و روانشناسی محیطی، موضوع ارتباط معماری و طبیعت با استناد به خصوصیات محوری معماری بیوفیلیک و فرضیات مطروحه در آن در طراحی فضاها و مولفه های روان شناختی ساکنین تحلیل می شود.کلیدواژه ها
معماری بیوفیلیک، روانشناسی محیطی،طبیعت، مولفه های روانشناختیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.