به کارگیری معماری حسی در طراحی موزه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان

غلامحسین ناصری

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

در معماری، تعادلی موزون بین ساختمان و محیط طبیعی آشکار است و همانند یکی از موجودات با آن همنفسی و همدلی صورت گرفته است.در سالیان اخیر با گذر از عصر اطلاعات به عصر مفهومی، شاهد تغییر نگرش مردم، به عنوان مهم ترین موضوع طراحی معماری،کیفیت درکنار کمیت و معناگرایی در کنار تمام مزیت های کمی گرای پیشین می باشیم. این نگرش در طراحی معماری را طراحی حسی نام نهادیم. این معماری بی زمان و بی مکان است و در تمام اعصار این مهم در طراحی ها لحاظ می شده اما نام های گوناگونی را به خود می گرفته است.امروزه موزه ها مراکزی پویا و تاثیر گذار در سطح منطقه ای، ملی و جهانی بوده و نقش اساسی در هویت سازی شهری، فردی، قومی و ملی دارند، همچنان که شهروندان نیز در سرنوشت و چگونگی هویت موزه ها نقش دارند و همواره بر اهمیت موزه ها به عنوان ثروت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی توسط مسئولینفرهنگی و اقتصادی برای رونق صنعت گردشگری تاکید می کنند، موزه ها آموزش عملی را مد نظر دارند و این آموزش به روش های گوناگون و با توجه به سطح دانش و سن بازدیدکنندگان ارائه می دهند و تلاش موزه داران همواره ارائه روش های بهتر یادگیری است. این نوشته رویکردی کیفی دارد و در چارچوب نظریه برخواسته از داده ها تبیین شده است. روش جمع آوری اطلاعات آن از طرق میدانی(به شیوه مصاحبه شفاهی) و اسنادی (به شیوه مطالعات کتابخانه ای) بوده است. از دستاورد های این پژوهش معرفی رویکرد طراحی حسی در معماری و طراحی موزه، با ارایه راهکارهای مفهومی و کاربردی و روش طراحی مناسب برای موزه ها می باشد

کلیدواژه ها

معماری حسی ، موزه، تکنولوژی و طراحی حسی، ضمیر ناخودآگاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.