امکان سنجی گنبدهای نمکی استان هرمزگان جهت دفع پسماندهای هسته ای

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 940
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه السادات طباطبایی نیا

دانشجوی دکترای رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران شمال

محمدرضا اسپهبد

عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

نادر کهنسال قدیم وند

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

یافتن روشی ایمن برای دفع زباله های هسته ای در دراز مدت نه فقط برای امنیت جامعه و حفاظت از محیط زیست بلکه برای ادامه فعالیت نیروگا ههای هسته ا ی اجتناب ناپذیر خواهد بود. روش های مختلفی از قبیل دفن در اقیانوس ها، دفن در فضا ، دفن درلایه های یخ و چاههای عمیق تاکنون استفاده شده است هر یک معایب و مزایای مربوط به خود را دارند. دفعپسابها و پسماندهای خطرناک و مضر در داخل مغارهای نمکی از جمله تکنولوژیهای جدید ومدرن در بحث مدیریت پسابها و پسماندها بوده و برخی از کشورها در این زمینه پیشرفتهای قابل توجهی داشته اند و توانسته اند که حجم قابل قبولی از این ضایعات را در داخل مغارها برای همیشه دفع کنند. گنبدهای نمکی به دلیل حجم زیاد ذخیره سازی، نفوذپذیری بسیار کم،قابلیت ترمیم نمک و عدم وجود درزه و شکاف، گزینه های ایده آل برای ذخیره سازی انواع مواد به شمار می روند. محل گنبدهای نمکی استان هرمزگان از لحاظ پایداری تکتونیکی و میزان لرزه خیزی مورد بررسی قرارگرفت. و قابلیت آنها جهت دفع پسماندهای هسته ای مشخص شد.

کلیدواژه ها

هرمزگان، گسل، گنبدهای نمکی، پسماند، رادیواکتیو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.