شناسایی، تحلیل و بررسی راهکارهای مدیریت ذینفعان در پروژههای ساخت و ساز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فروزش

کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

علی بهاور

کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حانیه کاظم نژاد

کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه پیام نور مرکز کرج

باقر دستیار

کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه پیام نور مرکز کرج

چکیده

علائق و منافع افراد حقیقی و حقوقی متعددی بنا به دلایل متفاوتی از اجرای یک پروژه متأثر میشود و بالتبع سعی در تأثیرگذاری بر سرنوشت پروژه و بعضأ شکست آن دارند. در ادبیات مدیریت پروژه، مدیریت علائق، منافع، دیدگاهها و نقطه نظرات ذینفعان پروژه به سمتی که بیشترین تسهیل را در راستای موفقیت پروژه و کمترین ممانعت را بر سر راه اجرای آن ایجاد نماید، فرآیند مدیریت ذینفعان پروژه نامیده و از وظائف مدیر پروژه میشمارند. در این مقاله به مطالعه ادبیات مدیریت ذینفعان پروژه به منظور ارائه چارچوب تئوریکی برای مدیریت ذینفعان پرداخته می شود. این چارچوب تئوریک میتواند مبنایی برای مدیریت ذینفعان و همچنین ارزیابی چگونگی اجرای آن در طرحهای عمرانی کشور باشد. اصولاً تمایلات منفی ذینفعان میتواند موجب توقف در روند اجرای پروژه گردد. این توقفات منجر به بالا رفتن هزینهها و عدم اتمام پروژه در زمان مقرر و ایجاد تنش در مراحل طراحی و اجرایی بهدنبال خواهد داشت. با توجه به اینکه سازمانها میبایست درصدد رفع نیازهای ذینفعان خود گام نهند مشارکت ذینفعان در اولویت بندی اهداف سازمان، امری ضروری به نظر میرسد اما تاکنون هیچکدام ازمدل های ارائه شده در حوزه مدیریت ذینفعان صریحاً به این موضوع نپرداختهاند؛ بنابراین در این مقاله به بررسیراهکارهای رتبه بندی اهداف کلان براساس تحلیل ذینفعان پرداخته شده و در آن به شناسایی ذینفعان کلیدی و اولویت بندی آنها، استخراج نیازها و در نهایت رتبهبندی اهداف کلان پرداخته میشود. تمرکز این مقاله روی شناسایی حوزهای مطالعات قبلی نسبت به مدیریت ذینفعان بوده و علاوه بر این، این خلأها با مطالعه تجربی مورد بررسی قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

ذینفعان، مدیریت ذینفعان، پروژههای ساخت و ساز، مدیریت ساخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.