مطالعه تجربه طلاق در زنان (بررسی علل و پیامد ها) در شهر تهران: مطالعه کیفی گروه متمرکز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش نقش زن در سلامت جامعه
  • کد COI اختصاصی: WOMENPISHGIRI01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد فیاض بخش

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران

رقیه نوری پور لیاولی

دانشجوی دکترای مشاوره، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

مصطفی علیخانی

کارشناس ارشد روانشناسی، مرکز تحقیقات پیشگیری از سوء مصرف مواد

سیمین حسینیان

استاد گروه مشاوره، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: رابطه زناشویی به عنوان مهمترین و اساسی ترین رابطه انسان توصیف شده است، زیرا ساختاری اولیه را برای بنا نهادن رابطه خانوادگی و تربیت کردن نسل آینده فراهم می سازد. یکی از معضلات مهم در زمینه زندگی زناشویی پدیده ای به نام طلاق است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تجربه زنان از طلاق در زمینه، عوامل و پیامدها ی آن و کشف مقوله ها و تم های تجربه طلاق)مفهوم تم های طلاق دراین پژوهش مضامین وفضاهای خاص طلاق است در حالی که مقوله ها همان علل اصلی طلاق هستند)، میباشد.روش:در این مطالعه روش به کاررفته، روش کیفی می باشد. جامعه موردمطالعه زنان طلاق گرفته تحت نظر سازمان بهزیستی استان تهران میباشد. روش نمونه گیری بر اساس نمونه گیری هدفمند، بر طبق اصول روش شناسی کیفی مصاحبه با گروهی از افراد است که 24 نفر انتخاب شدند.بعد از ضبط مصاحبه گروه متمر کز از داده های حاصل از مصاحبه رونوشت برداشته شد و رونوشت برداری نیز توسط محقق انجام گرفت. با رونوشت کردن مصاحبه ها نسخه های نخستین جهت تحلیل به دست می آید و از این رونوشت ها الگوها و تم های تجربه موفق را استخراج کردیم. برای تحلیل اطلا عات بدست آمده از مدل تحلیل های استاندارد برش و چسباندن استفاده شد. مصاحبه های گروه متمرکز، مقدار زیادی داده های متنی تولید می کند که محقق از یک طرف باید مصاحبه های رونویسی شده را مطالعه کند و نکات برجسته ای را که می تواند در تایید اندیشه های مورد بررسی وی باشد، استخراج کند، از طرف دیگر باید انتظار اندیشه های جدید و واکنش های پیش بینی نشده ای را داشته باشد. در پایان، حوزه طلاق زنان مجموعه ای متنوع از زنان را در برمی گیرد و آنگونه که از نتایج این بررسی می توان دریافت تجارب آنان که در سنین بالاتری طلاق را تجربه کرده اند دارای تفاوت عمیقی با زنانی بوده اند که در سنین پایین تری با این بحران مواجه شده اند.

کلیدواژه ها

طلاق، زنان،گروه متمرکز، مطالعه کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.