تعریف نوین انقلاب اسلامی از نقش زنان در سلامت جامعه با تاکید بر اندیشه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش نقش زن در سلامت جامعه
  • کد COI اختصاصی: WOMENPISHGIRI01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم طاهری نمهیل

دانشگاه فرهنگیان اردبیل

فرشاد صیامی

دانشگاه فرهنگیان اردبیل

چکیده

زنان نیمی از انسان های این کره خاکی هستند که نقش بسیار مهمی در جنبش ها، نهضت ها و انقلاب ها داشته اند. حساسیت نقش زنان برخاسته از عمق تأثیرگذاری آنان در تمامی عرصه های زندگی است. برای نمونه می توان از نقش تأثیرگذار حضرت زینب (سلام الله علیه) در قیام پر حادثه ی عاشورا نام برد که یکی ازنمونه های درخشانی است که اهمیت جایگاه زنان را در تاریخ اسلام به تصویر می کشد. انقلاب اسلامی ایران نیز یکی ازمهم ترین حرکت های اجتماعی است که از این قاعده مستثنی نبوده و نقش زنان چه پیش از انقلاب و چه پس از آن حائز اهمیت است. اکنون در جمهوری اسلامی ایران زنان از یک طرف توانمندیهای خودشان را در عرصه های مختلف اجتماع به اثبات می رسانند و از طرف دیگر از فضای خانه و تربیت فرزند و نقش های همسری و مادری خود نیز فاصله نمی گیرند. این عملکرد نتیجه احترام به آموزه های اسلام درمورد اهمیت دادن به خانواده و نقش محوری زن در آن است که کار وی در خانه را در حکم جهاد کردن در راه خدا می داند امروزه تعیین جایگاهی مناسب و در خور شأن زنان در جامعه، به یک موضوع اساسی تبدیل شده است. خوشبختانه انقلاب باشکوهی که در سال 1357در ایران به پیروزی رسید، با بهره گیری از تعالیم نورانی اسلام، جایگاه و نقشی والا و مهم برای بانوان در نظر گرفت. به طوری که مسآله زنان به قول آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، از مسائل اصلی ایران به شمار می رود در این مقاله که بصورت مروری گرد آوری شده است سعی کرده است با روشن کردن تعریف نوین انقلاب اسلامی از زنان و برجسته بودن نقش آنان در سلامت جامعه تعریف و مفهومی روشنی را ارائه دهد.

کلیدواژه ها

انقلاب اسلامی، زنان، سلامت، جایگاه زن، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.