استفاده از هنر پتهدوزی و بررسی میزان استقبال آن در طراحی مانتو بانوان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC10_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رستم نمیرانیان

گروه مهندسی نساجی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه یزد

مرضیه ذاکری زاده

گروه مهندسی نساجی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه یزد

چکیده

پته دوزی یکی از دوختهای سنتی و اصیل استان کرمان است که از زیباترین و غنیترین سوزن دوزیهای سنتی ایران به شمار میآید. هدف از این تحقیق، احیای این هنر زیبا و اصیل ایرانی و مورد استقبال قرار دادن آن به خصوص در بین بانوان جوان است. به این منظور در این مقاله به بررسی پته دوزی و همچنین شناسایی نقوش آن پرداخته و از آن در طراحی مانتو بهره گرفته شد. مراحل کار در پژوهش حاضر شامل تهیه پرسشنامه اولیه در خصوص محل ایجاد طرحهای پته دوزی در مانتو، اجرای طرحهای موردنظر و تهیه پرسشنامه نهایی به منظور بررسی استقبال مشتریان است. با توجه به نظرسنجی انجامشده 18 طرح، بهعنوان طرح نهایی اجرا و برگزیده شد و درنهایت نشان داده شد حدود 90 % افراد جامعه هدف مورد مطالعه طرحهای سنتی را می پسندد. همچنین طرح هایی که در آن بتهجقه به کاررفته، بیشتر مورد استقبال قرار گرفت. رنگ زمینه مانتو نیز به عنوان متغیر اصلی در جذاب شدن طرحهای سنتی شناخته شد.

کلیدواژه ها

طراحی لباس، پته دوزی، دوختهای سنتی، صنایع دستی، تحلیل آماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.