اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر دلزدگی زناشویی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم مهندسی و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: NSOECE04_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 687
نویسندگان
گروه مشاوره و روانشناسی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران
چکیده
امروزه شیوع ناسازگاری های زناشویی عامل مهمی درسلامت جسمی و روانی زوجین و فرزندانشان شناخته شده است و متخصصین سلامت روان را برآن داشته است که توجه بیشتری به حیطه زوج درمانی داشته باشند. دلزدگی زناشویی حالت خستگی جسمانی، روانی و عاطفی است که به مرور زمان در اثر برآورده نشدن نیازهای فرد در ازدواج بوجود می آید. در این پژوهش به اثربخشی رویکرد هیجان مدار بر دلزدگی زوجین پرداخته شده است. این تحقیق از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون و گروه کنترل است. بدین منظور تعداد 12 زوج که به دلیل تعارضات زناشویی به مراکز مشاوره خصوصی در سطح شهر مشهد مراجعه نمودند، با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه هیجان مدار و کنترل گماشته شدند. در هر گروه 6زوج وجود داشت. در انتخاب آزمودنی ها ملاک هایی از قبیل گذشتن حداقل 3 سال از زندگی زناشویی، نداشتن اختلال بالینی مشخص و داشتن حداقل تحصیلات دیپلم اعمال شد. مقیاس دلزدگی زناشویی پاینز در دو مقطع پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. افراد گروه هیجان مدار در ده جلسه ی نود دقیقه ای شرکت کردند و شش زوج دیگر(گروه کنترل) هیچ درمانی را دریافت نکردند. نتایج تحقیق با استفاده از روش های آمارتوصیفی(میانگین و انحراف استاندارد) و همچنین آمار استنباطی(تحلیل کوواریانس یک متغیره و چند متغیره) به دست آمد. نتایج نشان داد که زوج درمانی هیجان مدار باعث کاهش معنادار دلزدگی زناشویی می شود. همچنین، بین گروه هیجان مدار و کنترل در مقیاس دلزدگی زناشویی در دو سطح دلزدگی جسمانی و روانی تفاوت معناداری وجود دارد و درمان هیجان مدار باعث کاهش دلزدگی در این دو سطح گردیده است، اما در سطح دلزدگی عاطفی تفاوت معنادار نیست و تغییری در سطح عاطفی مشاهده نشدکلیدواژه ها
زوج درمانی گروهی ، رویکرد هیجان مدار ، دلزدگی زناشوییمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.