تأملی بر تجارت ناجیه از منظر قرآن کریم
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنگره ملی پژوهش های کاربردی علوم انسانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIHAS02_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 891
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عیوم قرآن و دیث، دانشکده اصول الدین دزفول.
چکیده
پرداختن به تجارت و امور بازرگانی یکی از قدیمی ترین اموری است که بشر بدان اشتغال داشته است. اما با ظهور دین مبین اسلام و مفاهیم والای اخلاقی آن، موضوعی به نام تجارت معنوی مطرح گردید که یک طرف آن خداونند متعال و طرف دیگر آن انسان قرار دارد. در راستای ضرورت تبیین مصادیق این نوع از تجارت ، پژوهش حاضر به بررسی تجارت ناجیه که در قرآن صرا حتاً بدان اشاره شده، پرداخته است. هدف تحقیق این بود که به اینن پرسشها پاسخ دهد که اولاً تجارت ناجیه از منظر قرآن کریم چه تعریفی دارد، ثانیاً ویژگی ها و مصادیق و نتایج آن از دیدگاه قرآن چه چیزهایی است؟در همین راستا ابتدا بحث تجارت معنوی مورد بررسی و سپس به تجارت ناجیه به عنوان زیر مجموعه آن پرداخته شد. ثانیآ تحقیق نشان می دهد که تجارت ناجیه در دو حوزه ایمان به خدا و جهاد متجلی می شود. جهاد با نفس و جهاد با دشمنان و هر دو شامل این نوع از تجارت هستند. در بخش نتایج و آثار این تجارت نیز می توان به برخوردار شدن از غفران و بخشش الهی،نجات یافتن از آتش و عذاب دوزخ و راهیابی به بهشت رضوان، اشاره کرد.کلیدواژه ها
تجارت ناجیه، قرآن، معامیه،ایمانمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.