مقایسه جایگاه کسب وکار درایران براساس شاخص های بانک جهانی در پنج سال اخیر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی کارآفرینی و مدیریت کسب و کارهای دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: KNOWLEDGEBASE03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علیرضا محمدزاده

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور،

مریم شیدفر

کارشناس پژوهشی دانشگاه بیرجند

چکیده

در نظام اقتصادی،کسب و کار به عنوان مهمترین رکن و عامل تعیین کننده در اقتصاد کشورها مطرح است.در سالهای اخیر تغییرات زیادی در بازار و محیط کسب و کار کشور پیش آمده که محیط را پرتلاطم و توام با خطرات زیادی نموده است.مدیران بنگاه های اقتصادی و کسب و کار و کارآفرینان تلاش نموده اند تا با بسیج امکانات و با تکیه بر توانمندیهای فردی خود در این محیط بی ثبات و پرتلاطم ساحل امنی را بیابند،در کشور ما بدلیل شرایط خاص اقتصادی حاکم بر کشور در سالهای اخیر کارآفرینان در مسیر تلاش و توسعه کسب و کار خود با موانع و مشکلات فراوانی مواجه بودند، مطالعات زیادی برای بررسی این موانع و مشکلات صورت گرفته است که از جمله آنها گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ایران و مطالعه 21 مولفه ملی موثر بر بهبود فضای کسب و کار ایران است. از دیگر راهبردها و راهکارهای بهبود فضای کسب و کار ایران،شاخص های یازده گانه سهولت فضای کسب و کار در ایران با استناد به گزارش 2015 بانک جهانی است.در این مقاله ابتدا چا لشهای فراروی کارآفرینان و کسب و کارهای ایرانی بررسی و سپس تعدادی از راهکارهای مهم در بهبود فضای کسب و کار ایران براساس پژوهشهای صورت گرفته ارائه می شود..در انتها نیز یا جمع آوری نتایج گزارش های بانک جهانی از سال 2011تا سال 2015 جایگاه ایران در هر کدام از این شاخص ها در یک جدول ارائه شده است . نتایج نشان می دهد که اگر با همین سرعت رشد جایگاه ایران ارثقاء یابد امید است که درپایان سند چشم انداز رتبه ایران یک رقمی شود.

کلیدواژه ها

کسب و کار،کارآفرینان،بنگاههای اقتصادی،بانک جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.