بررسی اثر استفاده از پیچ های از جنس آلیاژ حافظه دار شکلی روی عملکرد چرخه ای اتصالات فلزی با صفحه انتهایی گسترش یافته

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی سازه و فولاد
  • کد COI اختصاصی: ISSS06_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 871
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی نظری منفرد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد سازه دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

نادر فنایی

ا ستادیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

چکیده

امروزه به کارگیری مواد هوشمند در علوم مهندسی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است و البته مهندسی عمران نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. آلیاژهای حافظه دار شکلی به دلیل دارا بودن خصوصیاتی از قبیل تحمل تغییر شکلهای رفت و برگشتی و اتلاف انرژی حین آن و همچنین رفتار سوپرالاستیک در مهندسی عمران مورد توجه قرار گرفته اند. در این تحقیق با استفاده از روش اجزاء محدود رفتار چرخه ای اتصالات فلزی با صفحه انتهایی گسترش یافته هشت پیچه مجهز به پیچ های از جنس آلیاژهای حافظ دار شکلی نایتینول سوپرالاستیک بررسی شده است. برای این منظور با بکارگیری نرم افزار اجزاء محدود ANSYS ، یکبار اتصال سنتی و مرسوم با پیچ های فولادی پر مقاومت و بار دیگر همان اتصال با جزئیات هندسی یکسان ولی با پیچ های SMA طراحی و مدل سازی شده است و سپس با اعمال بارگذاری چرخه ای طبق پروتکل SAC ، نمودارهای لنگر دوران برای هر دو نوع اتصال استخراج شده است. اتصال سنتی با وجود شکل پذیری بالا و اتلاف انرژی بسیار خوب، دچار تغییر شکلهای پسماند گشته و عملاً قابلیت تعمیر پس از زلزله را ندارد ولی بر خلاف آن، اتصال مجهز به پیچ های نایتینول در عین داشتن میرایی خوب و شکل پذیری بالا، قابلیت برگشت پذیری خیلی خوبی را دارا هستند. در این تحقیق ایده اصلی این بود که تغییر شکلهای ناشی از بارهای رفت و برگشتی را در اتصال متمرکز کرده تا اینکه مفصل سوپر الاستیکی توسط تغییر شکل پیچ های از جنس حافظه دار شکلی، در اتصال به وجود آید.

کلیدواژه ها

اتصال با صفحه انتهایی، آلیاژ حافظه دار شکلی، رفتار سوپر الاستیک، عملکرد چرخه ای، برگ ت پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.