ارتباط متقابل بین رشد اقتصادی بخش کشاورزی و توزیع درآمد در مناطق روستایی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت و علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOAC01_470
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاضل غبیشاوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اقتصاد کشاورزی، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

کوهسار خالدی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

اندیشه حقیقت نژادشیرازی

مدرس گروه اقتصاد کشاورزی، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان- دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

ارتباط متقابل رشد اقتصادی و توزیع درآمد، به دلیل اهمیت عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخورداراست. مطالعه حاضر به دنبال تعیین رابطه توزیع درآمد و رشد بخش کشاورزی در مناطق روستایی با استفاده از مدلهای مبتنی بر فرضیه کوزنتس و نیز مدل رشد اقتصادی است. با وجود انجام مطالعات متعدد کلی در خصوص توزیع درآمد در سطح ملی و روستایی، مطالعهی حاضر به صورت اختصاصی به مناطق روستایی ایران و بررسی نقش کشاورزی در طی چهار دهه گذشته می باشد. این مطالعه به صورت کتا بخانهای و اسنادی طی آمار سری زمانی سالیانه دوره1350-92 صورت گرفته است. یافتههای تحقیق نشان میدهد که فرضیه توزیع درآمد کوزنتس در مناطق روستایی ایران برقرارنیست. همچنین، رشد اقتصادی در بهبود توزیع درآمد در نواحی روستایی تاثیری نداشته و حتی به بدتر شدن آن نیز انجامیده استولی برخلاف اثر رشد اقتصادی، رشد بخش کشاورزی تاثیر مثبت معنی دار بر بهبود توزیع درآمد در نواحی روستایی ایران داشته است. اثر جنگ 8 ساله بر شاخص ضریب جینی در مناطق روستایی ایران، معنیدار نشده است. با این وجود آثار معنیدار نشدهی این دو متغیر به صورت منفی بوده است )کمک این دو متغیر به بهبود توزیع درآمد روستایی در ایران(.و در نهایت رشد اقتصادی در دوره مورد مطالعه در جهت منافع فقیر گرا pro-poor نبوده است.

کلیدواژه ها

کشاورزی، رشد، توزیع درآمد، ضریب جینی، مناطق روستایی، ایران، کوزنتس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.