مقایسه تکنیک و نقوش و ترکیبات شیمیایی رنگهای مینای نقاشی اصفهان و مینای صابئین اهواز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت و علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOAC01_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یکتا اصغرزاده

کارشناس ارشد مرمت اشیای تاریخی و فرهنگی، مدرس دانشگاه

نیلوفر زاهدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع دستی

چکیده

میناکاری هنر-صنعتی است کهن، که با وجود تنوع در تکنیک، نقوش و فنون، همواره اندک مطالعاتی در آن به عمل آمدهاست این پژوهش در نظر دارد دو نوع مینای صابئین ومینای نقاشی اصفهان را از لحاظ تکنیک و طرح، به روش تاریخی-توصیفی مورد بررسی قراردهد. استفاده از کتب، پایاننامهها و مقالاتی که تا کنون در این عرصه به صورت همسان و یا به صورت هم سنخ به انجام رسیدهاست؛ تنها پاسخگوی برخی از سؤالات در این راستا میباشند و انجام مشاهدات عینی و تحقیقات میدانی، اصلیترین بخش پژوهش را در برمیگیرد. حال سؤالی که مطرح است این است که آیا تکنیک و نقوش میناکاری صابئین از گذشته تا کنون یکسان باقی مانده و اگر دستخوش تغییرات زمان گشتهاست، دلیل آن چیست و اینکه چرا مینای اصفهان از دوره صفویه تا کنون تغییرات چندانی نداشته؟ بطوریکه در بین لایههای فرهنگی زندگی مردم جای گرفتهاست برای رسیدن به بهترین پاسخ لازم است هر دو روش را از لحاظ تکنیک ساخت و نقوش و ارتباط فرهنگی و عقیده ای آن با سازندگان این گونه آثار مورد ارزیابی قرارداد. هدف از انجام این پژوهش رسیدن به شناخت بیشتر در راستای تشابهات و تناقضات بین مینای صابئین و مینای نقاشی اصفهان و تأثیر گذر زمان بر تکنیک و نقوش آنها میباشد

کلیدواژه ها

میناکاری، مینای صابئین مندائی، مینای اصفهان، تکنیک های میناکاری، نقوش میناکاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.