چالش ها و راهبردهای زیست محیطی مدیریت پسماند در حریم شهرها; مطالعه موردی اسلامشهر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی جغرافیا و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GEOGRA02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد علائی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(شهر ری)

نعمت حسین زاده

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

حسن لطفی طلب

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

وحید علائی

کارشناس ارشد علوم و فناوری نانو گرایش نانوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

از همان آغاز موضوع پسماند و چگونگی برخورد و کنار آمدن با آن از مسائل حاد شهری بوده و هم اکنون نیز شهرها در ابعاد وسیع تر با آن مواجه می باشند و راه های متفاوتی را برای مرتفع نمودن این مشکلات وجود دارد لیکن اکثرا مسئولان شهری در تقابل با طبیعت و بدون در نظر گرفتن اثرات فاجعه بار بعدی آن، دفن و ایجاد گورستان دور ریزها را به عنوان راحت ترین راه انتخاب و در پیش گرفته اند این رویه به نوعی در تمامی شهرهای کشورهای شمال و جنوب انجام پذیرفته لیکن هم اکنون شهرهای مدرن در روند توسعه درون زای خود و با استفاده از دانش و تکنولوژی روز راه های موثری را برای کاهش خطرات زباله و فاضلاب شهری یافته و از یک تهدید بالفعل و فزاینده به فرصتی اقتصادی و درآمدزا رسیده و زمینه را برای ایجاد محیط پایدار شهری به وجود آورده اند اما این روند در شهر های کشورهای در حال توسعه و جهان سومی اصلا تابعی از رشد اصولی و درون گرا شهر ها نبوده و بدون برنامه و مطالعات لازم اقداماتی سطحی و عجولانه ای صورت پذیرفته است. در این تحقیق با در نظر داشتن مسائل فوق الذکر، با روش توصیفی-تحلیلی و مطالعات میدانی به میزان تولید زباله و ترکیب و انواع مختلف زباله، به عنوان چالش زیست محیطی پرداخته شده و در نهایت راهبرد و راه کارهای موضوعی با سنجش شرایط منطقه اولویت بندی و پیشنهاد شده است، نوع پژوهش کاربردی می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد فرهنگ سازی و آموزش عمومی برای درک خطرات زباله و کاهش تولید، تفکیک آن در مبدأ، احداث کارخانه بازیافت، کمپوست برای کاهش خطرات زباله و استفاده اقتصادی از آن، مناسب ترین راه و بیرون رفت از این وضعیت می باشد.

کلیدواژه ها

پسماند، معدن دفن زباله، فرهنگ سازی، بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.