مروری برپایداری نوشیدنی های سنتی ایرانی (دوغ) توسط هیدروکلوئید های مختلف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: FIFIC01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1076
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا مدیری دوم

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی،قوچان، ایران

اکرم آریان فر

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

چکیده

دوغ یکی از نوشیدنی های سنتی ایرانیان است که از اختلاط ماست با اندکی نمک وآب حاصل می شود. دو فاز شدن دوغ یکی از مشکلات اصلی در فرآورده می باشد که به دلیل وجود شرایط اسیدی، پروتئین های کازئین ماست تجمع ورسوب نموده وظاهری نا مطلوب در آن ایجاد می نمایند.ماست از فراورده های تخمیری پر مصرف شیر است که به دلیل ارزش تغذیه ای بالا تاثیر مثبتی در سلامتی دارد و مصرف ماست کم چرب باعث کاهش کلسترول خون می گردد ولی با کاهش چربی، استحکام بافت ماست نیز کم میگردد. جهت جلوگیری از این مشکل می توان از هیدرو کلوئید ها استفاده نمود.دراین مطالعه ازمیان مقالات منتشر شده درایران که درباره پایدارسازی دوغ توسط هیدروکلوئیدهای مختلف صورت گرفته بود اطلاعات مربوط به 9گونه صمغ با خاصیت پایدارسازی دوغ وکاربرد آن ها درسایر محصولات لبنی جمع آوری گردید گیاهان یا صمغ هایی که دارای خاصیت پایدارسازی دوغ وکاربرد آن ها درسایر محصولات لبنی بودند عبارتند از : صمغ زانتان، موسیلاژ اسفرزه ، صمغ پکتین، صمغ کتیرا، صمغ لوبیای خرنوب، صمغ ژلان، موسیلاژ گیاه ریحان،صمغ ثعلب یا ارکیده ، صمغ گوار.

کلیدواژه ها

دوغ، ماست، پایداری، هیدروکلوئیدها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.