کاهش آفلاتوکسین M1 در شیر خام با استفاده از ریز ذرات آگارز حامل ساکارومایسس سرویزیه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: FIFIC01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 837
نویسندگان
کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین واحد پیشوا ، ورامین
استادیار، انستیتو پاستور ایران
استادیار، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا ، ورامین
چکیده
آفلاتوکسین ها گروه بزرگی از مایکوتوکسین ها هستند که توسط گونه های آسپرژیلوس فلاووس، پارازیتیکوس و نومیوس تولید میشوند. آفلاتوکسین M1 مشتق هیدروکسیله نوع B1 است که در شیر و محصولات لبنی یافت می شود. مهمترین اثرات سمی آفلاتوکسین ها ایجاد سرطان کبد می باشد. حضورآفلاتوکسین ها در فرآورده های لبنی نگران کننده است و مورد توجه بسیاری از متخصصین و محققان بهداشت عمومی قرار گرفته است. گزارشات نشان دهنده آن است که استفاده از روش توکسین زدایی میکروبی یکی از روش های موثر درحذف آفلاتوکسین M1است. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد آفلاتوکسینی ساکارومیسس سروزیه جهت کاهش آفلاتوکسینی M1است. شیر آلوده شده به آفلاتوکسین M1در 3 غلظت (ppb 5/0 ، ppb 5، ppb 50) به منظور اثر حذف آفلاتوکسین M1 توسط ساکارومیسس سروزیه در 2 غلظت( cfu/ml108، cfu/ml 109)در دماهای(8 و 22 درجه سانتی گراد) در طی (0- 15 دقیقه ) تلقیح شد. باقی مانده آفلاتوکسین با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در سطح اطمینان یک درصد، فاکتور دما و غلظت ساکارومیسس سروزیه بر کاهش آفلاتوکسین M1 تأثیر معنی داری نداشتند اما فاکتور های غلظت آفلاتوکسین و زمان بر کاهش آفلاتوکسین M1 تأثیر معنی دار(01/0< P) داشتند.ساکارومیسس سروزیه سبب کاهش آفلاتوکسین M1 می شود و بهترین تیمارغلظت cfu/ml 108 باکتری، دمایC°8، و غلظت آفلاتوکسینppb 5 /0 و زمان در 15 دقیقه می باشد. استفاده از مخمر ساکارومیسس سروزیه بصورت تثبیت شده می تواند به عنوان یک روش ایمن، بدون از دست رفتن ارزش تغذیه ای و یا تغییر طعم برای حذف آلودگی مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
ساکارومیسس سروزیه، آفلاتوکسین M1، الایزا، شیر خام،آگارز، تثبیتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.