مقایسه عملکرد روش های طبقه بندی نظارت شده و نظارت نشده تصاویر ماهواره ای

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش هایی کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF03_1026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اکبرفخرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی مالک اشتر

رضا فاطمی مفرد

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده برق

ناصر مهتابی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی مالک اشتر

علی بیات

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

تولید آمار و اطلاعات دقیق و واقعی تر همیشه مهمترین دغدغه فکری مدیران و برنامه ریزان است. روش های گوناگون برای تولید این نوع از آمار و اطلاعات وجود دارد، ازجمله این روش های می توان به روش های سنتی ( نقشه برداری زمینی ) و پیشرفته ( نقشه برداری های هوایی و ماهواره ای ) اشاره کرد. در مورد روش های پیشرفته، فن آوری سنجش ازدور به دلایل گوناگون از اهمیت ویژه ای برخوردار است به گونه ای که با توسعه و گسترش این فناوری، انقلابی در تولید آمار و اطلاعات مکان دار به وجود آمده و افق جدیدی را به روی برنامه ریزان و مدیران گشوده است. لازمه اتخاذ اطلاعات دقیق از این فناوری، طبقه بندی اصولی و دقیق تصاویر ماهواره ای است. از دیدگاه تصمیم گیری، نقشه های حاصل از طبقه بندی می توانند مفید واقع شوند، زیرا، این الگوریتم ها اطلاعات پیچیده طیفی مکانی را در تعداد محدودی کلاس موردنیاز، خلاصه می کنند . با طبقه بندی کردن عارضه ها در یک تصویر ما می توانیم از عناصر تفسیری بصری جهت شناخت گروه های همسان مربوط به پیکسل های مورد مطالعه که نشانگر عوارض یا کلاس هایی از واحدهای زمینی دلخواه ( فکیک واحدهای زمین شناسی و غیره ) استفاده کنیم. در تصاویر رقومی جهت پردازش و استفاده از این مدل، بسته به استفاده و کاربرد می توان از دو متد طبقه بندی نظارت شده و طبقه بندی بدون نظارت استفاده کرد . در این پژوهش بر آنیم این دو متد طبقه بندی را در نرم افزار ERDAS انجام و نتایج آن را باهم مقایسه کنیم. مطالعه موردی بر روی داده های ماهواره لندست 8 از منطقه خلیج سانفرانسیسکو در ایالات متحده امریکا است که در سال 2015 نمونه برداری شده اند.

کلیدواژه ها

ماهواره سنجش ازدور، طبقه بندی، تصاویر ماهواره ای، روش k-means ، روش حداکثر احتمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.