بررسی اثر عدد موج، شیب و نسبت ضخامت لایه برشی به لایه چگالی برروی ناپایداری جریان دارای لایه بندی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش هایی کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF03_1022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا فقیهی

دانشگاه زنجان،

احسان خواصی

دانشگاه زنجان،

چکیده

جریان های دارای لایه بندی براثر برهمکنش جریان هایی با چگالی های متفاوت ایجاد می شوند. اختلاف چگالی عامل می تواند براثر اختلاف دما، ذرات معلق و مواد محلول باشد. ناپایداری سطح تماس در جریان های چگال مشاهده می شود که می توان به دو نوع مشخص آن اشاره کرد: ناپایداری های کلوین - هلمهولتز و هلمبو . پارامترهای تعیین کننده درناپایداری عددریچاردسون موضعی ( J ) و نسبت ضخامت لایه برشی به لایه چگالی ( R ) است. مقاله حاضر به بررسی ناپایداری سطح تماس در جریان برشی با استفاده از تئوری پایداری خطی پرداخته است. در تحقیق حاضر، اثر پارامترهای مختلف مانند شیب کف و R بر ناپایداری سطح تماس بررسی شده است. در این مقاله، پروفیل پایه سرعت به صورت تانژانت هایپربولیک و پروفیل پایه غلظت به صورت تک های خطی در نظر گرفته شده است. براساس نتایج به دست آمده، افزایش شیب نرخ رشد ناپایداری ها را افزایش می دهد. ضمن اینکه در R = 3 , 5 دو نوع ناپایداری هلمبو، مشاهده شده است. که هلمبوی نوع اول نرخ رشد بیشتری نسبت به هلمبوی نوع دوم دارد. همچنین با افزایش عدد موج، نرخ رشد افزایش و تعداد امواج کلوین - هلمهولتز، کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

ناپایداری سطح تماس، تئوری پایداری خطی، عدد ریچاردسون، ناپایداری کلوین - هلمهولتز و هلمبو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.