ساخت دیوارهای کامپوزیتی پیش ساخته عایق با استفاده از ضایعات نساجی جهت صرفه جویی در مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش هایی کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF03_0719
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان قربانی

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی اصفهان

فاطمه معدنی

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی اصفهان

سید مهدی حجازی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

سهم مصرف سوخت در ساختمان ها حدود 38% از سوخت کشور می باشد که در مقایسه با سایر بخش ها نظیر حمل و نقل، صنعت وکشاورزی قابل ملاحظه است. چنانچه اقدامات بهینه ای در ساخت ساختمان ها در جهت کاهش مصرف انرژی انجام نگیرد و طبق روال کنونی به مصرف ادامه دهیم لطمات بزرگی به اقتصاد ملی وارد می شود. دراین میان روش مهندسی با ارائه راهکارهای نوین، ابتکارها، خلاقیت و استفاده از تجربه ها، نتایج سودمند در زمینه های بهبود کیفیت محصول و صرفه جویی تاسیسات ساختمان، افزایش هزینه ای کمتر از 5% هزینه های ساخت را در بردارد، لیکن موجب کاهش حداقل 40% هزینه های سرمایش و گرمایش می شود. از سوی دیگر کاهش وزن مخصوص دیوارهای مذکور به (kg/m3)1000، کاهش ابعاد مقاطع سازه ای از قبیل تیرها، ستون ها و نیز فوندانسیون ها و بالتبع کاهش نیروی زلزله را در پی دارد. علاوه بر این میزان کاهش در ابعاد مقاطع سازه ای یعنی مصرف مصالح کمتر و در نتیجه کاهش انرژی مورد نیاز جهت تولید و حمل و نقل مصالح. در این پژوهش به بررسی پانل های پیش ساخته ی بتن سبک با هسته ای از جنس الیاف ضایعاتی نساجی پرداخته شده است. بتن سبک موردنظر از سنگدانه های سبک پرلیت تهیه شده که به دلیل ساختار سلولی خاص، بتن سبک حاصل از این مصالح قابلیت عایقی تا 20 برابر بتن معمولی را دارد. بکار بردن الیاف ضایعاتی در هسته ی مرکزی دیوار نیز به دلیل پایین بودن میزان ضریب انتقال حرات پنبه باعث افزایش خاصیت عایق حرارتی شده است. استفاده از ضایعات نساجی به عنوان مصالح پر کننده که جایگزین مصالح اصلی شده است نیز، علاوه بر کمک به کاهش آلودگی محیط زیست، موجب مصرف کمتر مصالح اصلی و در نتیجه صرفه جویی در مصرف انرژی لازم برای تهیه آن ها و نیز کاهش هزینه ساخت پانل ها می شود.

کلیدواژه ها

صرفه جویی در مصرف انرژی، پانل های پیش ساخته، الیاف ضایعاتی، محیط زیست، عایقکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.