بررسی تجربی تاثیر الگوهای مختلف جریان دو فاز بر فرآیند اولترافیلتراسیون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش هایی کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF03_0608
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مرتضی جاوید

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد پسندیده فرد

استاد دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی فائزیان

دانشیار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، پارک علم و فناوری خراسان رضوی

چکیده

به کارگیری روشی که بتواند از گرفتگی زودهنگام فیلتراسیون جلوگیری کند و باعث افزایش شار تراوه شود، امری ضروری می باشد. استفاده از روش های مکانیکی به علت به تعویق انداختن زمان گرفتگی غشا می تواند موجب کنترل بهتر گرفتگی و افزایش شار تراوه و بهره وری این فرآیند شود. با توجه به مطالعات پیشین فرآند حباب زایی تأثیر بسزایی بر کاهش گرفتگی غشا دارند. حباب ها با افزایش گرادیان سرعت و تلاطمی باعث افزایش تنش برشی و جدایی رسوب از سطح غشا می شوند. مساله مهم بررسی مکانیکی تأثیر الگویی مختلف جزیان دو فاز به خصوص دو الگوی جریان گازدهی حبابی و حلزونی می باشند. بهنیه ترین الگو برای فرآیند اولترافیلتراسیون، الگویی است که تنش برشی را به میزان بیشتری افزایش دهد و در نتیجه گرفتگی غشا تا حد ممکن کاهش دهد. نتایج به دست آمده شده در بررسی آزمایشگاهی پدیده، نشان می دهد که الگوی حلزونی تأثیر بیشتری در افزایش شار تراوه و کاهش گرفتگی غشا دارد. به منظور بررسی دقیق تر الگوها، مدول شفافی از جنس پلیمر متیل متاکریلات ساخته شد تا دو الگوی موردنظر توسط دوربین پر سرعت فیلم برداری شوند و توزیع و اندازه حباب ها در دو الگو توسط پردازش تصویر بررسی گردد. نتایج حاصل از پردازش تصویر با نتایج به دست آمده از اندازه گیری شار تراوه سازگاری دارد.

کلیدواژه ها

اولترافیلتراسیون، شاره تراوه، چباب زایی، الگوی حلزونی، الگوی حبابی، پردازش تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.