کاهش خاموشی رادیویی در پروازهای مافوق صوت با استفاده از سیستم MHD

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش هایی کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF03_0466
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه جافری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ذزفول، گروه تبدیل انرژی، دزفول، ایران

سیدآرش سید شمس طالقانی

پژوهشگاه هوافضا، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، تهران،ایران

چکیده

در ورود مجدد وسیله به جو در پروازهای ماوراء صوت در اطراف وسیله لایه ی یونیزه ایجاد می شود که به دلیل داشتن چگالی بالای الکترون، این لایه مانع از برقراری ارتباط رادیویی و موقعیت یابی وسیله برای مدت قابل توجهی خواهد شد. پدیده ی خاموشی (Black out) به عنوان تعریفی از این شرایط بیان شده است که از دیرباز روی این مساله مطالعاتی انجام گرفته است که برای حل مساله خاموشی باید لایه پلاسما را کنترل نمود. در این مطالعه از هیدرودینامیک مغناطیسی (MHD) و در وتقع تلفیق میدانهای الکترونیکی و مغناطیسی ( E*B) با استفاده از نرم افزار کامسول استفاده شده است که در این روش با دستکاری این لایه می توان تراکم الکترون را در اطراف آنتن وسیله کاهش داد و با ایجاد یک فضا با چگالی الکترون پایین و در واقع ایجاد یک پنجره امکان برقراری ارتباط وسیله را در لحظات خاموشی (Black out) فراهم نمود. در این مطالعه به صورت متمایز عبور جریان پلاسما از میان میدان های الکتریکی و مغناطیسی با استفاده از نرم افزار کامسول بررسی شده و در پایان نتایج با مطالعات پیشین مقایسه می شوند. علاوه بر انجام این مطالعات، برخی پارامترهای حائز اهمیت جهت چگونگی پراکندگی پلاسما مورد بررسی قرار گرفته و اثر تغییرات آنها در جهت پیشبرد هدف مطالعه می شود.

کلیدواژه ها

؛ MHD، پلاسما، خاموشی رادیویی، ورود به جو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.