هم آوایی سنت و مدرنیته در کالبد فضاهای شهری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی فرهنگ، کالبد و محیط در معماری و شهر اسلامی
- کد COI اختصاصی: CBEAUI01_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1015
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، گروه معماری و شهرسازی، قزوین، ایران
استاد شهرسازی ، دانشکده شهرسازی، دانشگاه تهران
چکیده
اخیرا در محافل علمی و کتب تخصصی از رویکردی جدید سخن به میان میآید که به همگرایی دو جریان سنت و مدرنیته (تعامل)- نهتقابل آنها- اشاره میکند. رویکردی که تلاش میکند دو فلسفهی سنت و مدرنیته را به شکلی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر قرار داده واحترام را که حلقهی گمشدهی جریان های تقابلی است بدانها بازگرداند. این مقاله با هدف هم آوایی این دو رویکرد در طراحی کالبد فضایشهری، با بررسی ادبیات موضوع در حوزههای سنت، مدرنیته و تبیین اصول کلی رویکرد هم آوایی(کثرت، تعادل، وحدت، تحول، تکامل،قلمرو)در قالب چندین معیار کلی دست یافته است. در مرحله بعد براساس مبانی ارائه شده به تحلیل وضعیت نمونه ی مورد مطالعه(خیابان-بازار امین الملک) پرداخته و سپس بکاربست اصول هم آوایی در طراحی خیابان امین الملک می پردازد. روش گردآوری اطلاعات در اینمقاله متکی بر سه روش اسنادی، مطالعات میدانی و تکمیل پرسشنامه استوار میباشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که خیابان- بازار امینالملک در درون خود از سه ساخت اصلی بازار، زیارتگاه(امام زاده حسن) و سکونتگاه(فضاهای سکونتی) تشکیل شده که تکوین این ترکیبدر گذشته، مجموعهی همبستهای را شکل داده بود که ابعاد هویتی – حیاتی آن در پیوستگی با یکدیگر به فضا، معنا و مفهوم توسعهایمیبخشد. گسست این همپیوندی، حاصل شهرنشینی و شهرسازی شتابانی بوده که برآیند آن در امروز، دیروزین ماندن بخشهایی ازفضا،ناموزون شدن اندام هریک از عناصر تشکیل دهنده مجموعه و شکلگیری کالبد و جامعهای نامنسجم بوده استکلیدواژه ها
هم آوایی، مدرنیته، سنت، وحدت، کثرتمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.