بررسی تقابل سنت و مدرنیته در معماری کشور قطر
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی فرهنگ، کالبد و محیط در معماری و شهر اسلامی
- کد COI اختصاصی: CBEAUI01_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1078
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ، ایران.
چکیده
در معماری رقم زده است . هدف از انجام این پژوهش نشان دادن رویارویی سنت و مدرنیسم در جامعه سنتی قطر و همچنین روند جهانی شدن و تفکر مدرنیته در معماری این کشور می باشد .تغییرات شکل گرفته در معماری گذار تفکر از فرهنگ این جامعه بوده. پرسش اصلی مطروحه در این زمینه تغییراتی است که در صورت و معنای معماری در راستای مدرنیته بوجود آمده است. برای رسیدن به جواب این پرسش پژوهش حاضر توجه به عوامل سنتی و بومی فرهنگی و نحوه وجودی آن و سیر تغییر آن را در برخورد با مدرنیسم بر اساس نمونه های ساختمانی از 1920 تا 2010 مورد ارزیابی قرار داده است. بر این اساس روش تحقیق به کار گرفته به شکل توصیفی- تحلیلی با تفسیر نمونه های موردی می باشد، نتایجبه دست آمده از این پژوهش حاکی از آن است که ورود مدرنیسم به کشورهای حوزه خلیج فارس مانند قطر با توجه به فرهنگ و سنت کاملاً بومی باعث دگرگونی هایی شده است، جهانی شدن، منطقه گرایی، و عوامل وابسته به آن رویکردهایی است که در خلال گذار مدرنیسم در معماری مطرح می شود. نتایج به دست آمده نشان می دهد، کشور قطر تمایلات زیادی نسبت به پذیرش این امر در حوزه معماری را از خود نشان داده است .کلیدواژه ها
سنت. مدرنیسم. جهانی شدن. منطقه گرایی. معماری بومی. معماری الگوگرایانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.