معماری مساجد عثمانی در گذر زمان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی فرهنگ، کالبد و محیط در معماری و شهر اسلامی
  • کد COI اختصاصی: CBEAUI01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3001
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه آریامنش

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

چکیده

در پژوهش حاضر تلاش بر این است که سیر تحول، تغییرات و فرایند تکاملی در مساجد (مساجد دوره عثمانی) که جز شاخص ترین کاربریهای معماری اسلامی است، مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد؛ جهت تحقق این موضوع به روش کتابخانه ای و مطالعه تحلیلی توصیفی، –مراحل مختلف تکامل مساجد در دوره عثمانی را که محققانی چون هلن براند ، گادفری گودوین و ... مطرح کردند، مورد بررسی و تحلیلقرار داده ایم که اغلب، این فرایند را در سه مرحله (مساجد اولیه گنبددار، مساجد پیش از سال 857 ه.ق. و دوره پیشرفته) معرفی کرده اند،اما مراحلی که در این پژوهش پیرامون سیر تحول مساجد عثمانی بر اساس مطالعات گسترده و عمیق صورت گرفته به چهار مرحله تقسیمنموده ایم مرحله مورد نظر این پژوهش که به مراحل سه گانه اضافه شده است، مرحله است که ریشه معماری مساجد عثمانی بوده، کهفرایند تکاملی مساجد بگونه ای دقیق و ظریف تر در هر مرحله مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است که نهایتا برای بیان این سیر تحولجدولی ارائه شده و به اختصار ویژگی پلان های مساجد بطور نمونه از هریک از مراحل را مطرح نموده ایم

کلیدواژه ها

معماری اسلامی، دوره عثمانی، مساجد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.