بازشناسی عنصر سرداب با تحلیل پلان خانه گلشنی یزد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی ومحیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES04_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 805
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده محمودی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

فرزاد صابری موحد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده

یکی از روش های طراحی پایدار ساختمان ها و کاهش مصرف انرژی آن ها، همساز شدن ساختمان ها با اقلیم هر منطقه می باشد. معماران در گذشته، برای همساز شدن با اقلیم و رسیدن به آسایش حرارتی در مناطق گوناگون از روش های مختلفی بهره می گرفتند. یکی از از این روشها، استفاده از عناصر طبیعی جهت گرمایش و سرمایش بوده است که بدون مصرف انرژی های فسیلی، آسایش اقلیمی را برای ساکنان خود به همراه می آورده اند. از جمله این عناصر در اقلیم گرم و خشک می توان به سرداب ها، پایابها، بادگیرها، زیرزمین ها، آب انبارها و یخچال های طبیعی اشاره کرد. معماران در خانه های قدیمی برای تعدیل هوا سرداب هایی را در قسمت زیرزمین خانه می ساختند که تأثیر بسیار زیادی در خنک نگه داشتن ساختمان در فصول گرم سال داشته است. سرداب ها اغلب در مجاورت پایاب تعبیه می شده است و از هوای خنک و مرطوب پایاب به شیوه های گوناگون بهره می گرفته است. این پژوهش در روشی توصیفی- تحلیلی خانه گلشنی یزد را به طور نمونه انتخاب کرده است، سرداب ها، انواع آن، ویژگی ها و همچنین نحوه عملکرد آن ها را بررسی می کند. معیار انتخاب سردابها را شرح می دهد و در آخر پلانهای سردابهایخانه های دیگر را با خانه گلشنی یزد مقایسه خواهد کرد.

کلیدواژه ها

مصرف انرژی، اقلیم، سرداب، طراحی پایدار، خانه گلشنی یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.