تاثیر کود هومات پتاسیم و نیتروژن بر اسانس گیاه دارویی آویشن باغیThymus vulgaris
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی
- کد COI اختصاصی: AGRI01_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1301
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی و معطر، گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، ابهر، ایران
استاد گروه علوم خاک، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
استادیار گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، ابهر، ایران.
چکیده
به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف کود هومات پتاسیم و نیتروژن بر مقدار کلروفیل گیاه آویشین باغی آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی به سه تکرار به اجرا دآمد. سطوح هومات پتاسیم شامل 5 سطح صفر، 250، 500، 1000 و 2000 میلی گرم بر کیلوگرم خاک بود سطوح نتیروژن از منبع کود اوره شامل 4 سطح صفر، 50، 100، 200 میلی گرم بر کیلوگرم خاک بود که قبل از کاشت با خاک جعبه کاشت مخلوط گردید هر بلوک دارای 20 واحد آزمایش بود هر واحد آزمایشی یک جعبه کاشت در نظر گرفته شد بود و در هر واحد آزمایشی 10 عدد نشاء گیاه آویشن باغی کشت گردید در نتیجه با در نظر گرفتن 3 تکرار برای هر تیمار در مجموع 600 عدد نشاء گیاه آویشن باغی در فواصل معین از یکدیگر کاشته شدند. فاکتور مورد بررسی شامل درصد اسانس عملکرد اسانس در بوته و عملکرد اسانس در جعبه بود نتایج حاصل از این مطاعله نشان داد که تاثیر سطوح مختلف کود نیتروژن بر میزان اسانس آویشن باغی بر درصد اسانس و عملکرد اسانس در بوته در سطح احتمال 1 درصد معنی دار شد . تاثیر سطوح مختلف کود هومات پتاسیم نیز بر درصد اسانس و عملکرد اسانس در جعبه آویشن باغی در سطح 1 درصد معنی دار شد. اثر متقابل سطوح مختلف کود نتیورژن و هومات پتاسیم در صفت درصد اسانس تا سطح 20 میل گرم بر کیلوگرم خاک نیتروژن و 500 نیلی گرم بر کیلوگرم خاک هومات پتاسیم منجر به افزایش و از آن سطوح به بالا منجر به کاهش درصد اسانس شد.کلیدواژه ها
آویشن باغی، اسانس ، هومات پتاسیم، نیتروژنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.