نوسازی و مدیریت اراضی شالیزاری استان گیلان؛ موانع و چالش ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی
  • کد COI اختصاصی: AGRI01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا میرباقری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران

ژیلا دانشور عامری

استادیار گروه مدیریت کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

استقبال مصرف کنندگان ایرانی از برنجهای وارداتی هندی و پاکستانی به سبب تشابه کیفی با ارقام ایرانی قیمت پایین و بسته بندی مناسب زراعت برنج در ایران را با چالش مواجه کرده است در این میان ساختار شالیزارها به سبب کوچک و نامنظم بودن قطعات، عدم وجود راه ارتباطی مناسب عدم سیستم زهکشی و کانالهای آبیاری مانع بزرگی را بر سر راه مکانیزه کردن کشت مدیریت مزرعه و در نهایت افزایش عملکرد برنج می باشد از این رو به بررسی عوامل محدود کننده طرح تجهیز اراضی با هدف افزایش بازدهی با تکنیک تجزیه و تحلیل چند معیاره AHP پرداخته شده داده های پیمایشی به صورت تصادفی از 100 بهره بردار گیلان جمع آوری گردید. براساس نتایج تحقیق عوامل فرهنگی و سپس عوامل اجتماعی به عنوان محدود کننده ترین عوامل در پذیری روشهای مدرن شالیزاهای توسط شالیکارن معرفی گردید.

کلیدواژه ها

برنج، تجهیز اراضیف تجزیه و تحلیل چند معیاره، گیلان، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.