الگوریتم بهینه سازی جغرافیای زیستی بهبود یافته

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: FBFI01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوروش کیانی

عضو هیئت علمی، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان ، سمنان،

مصطفی عبدی زیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان ، سمنان،

چکیده

الگوریتم بیانگر شیوه ای بهبود یافته از الگوریتم بهینه سازی بر مبنای جغرافیای زیستی (BBO)است.سعی شده است تا با در نظر گرفتن برخی عوامل تاثیرگذار بر ساکنین نواحی و همچنین تعریف بازه های زمانی مشخص در هر یک از تکرارهای الگوریتم دقت الگوریتم پایه را بهبود بخشید. بطور کلی سه موضوع جدید مورد توجه قرار گرفته است. مورد اول معرفی دوره های حیات گونه ها، برای یک محدوده ی جغرافیایی مشخص است. مورد بعد درنظر گرفتن متغییری برای تعیین محدوده ی مجاز اکتشافات در هر دوره، برای گونه های یک ناحیه است که پارامتری برای کنترل مهاجرت ها می باشد. مورد آخر تغییر کاهشی نرخ رخدادهای تصادفی درطی دوره های حیات زیستی می باشد. این دیدگاه باعث ایجاد چند سطح بهینه سازیمی شود. در هر سطحبا توجه به ورودی ها مقادیری به عنوان خروجی بهینه تعیین می گردد که ورودی سطح بعدی بهینه سازی خواهند بود.ایجاد سطوح مختلف و همچنین محدودیت های تعیین شده برای آنها کمک کرده است تا، مقادیر اولیه ی جستجو توسط سطوح پایین تر، هرچه سریع تر برای سطوح بالاتر فراهم شوند. مجموع این اقدامات موجب افزایش دقت الگوریتم گردید که نتایج بدست آمده با درصد بالایی این مسئله را نشان داد. برای نشان دادن کارایی الگوریتم ، آن را روی یازده بنچمارک استاندارد در مقایسه با سه شیوه ی PSO، ICAو شیوه ی BBOمورد ارزیابی قرار دادیم که نتایج از بهبود دقت عملکرد حکایت دارد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی ، جغرافیای زیستی ، دوره های حیات ، چند سطح بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.