تعریف یک سناریوی کاربردی و اقتصادی جهت بهینه سازی انرژی در واحد پایدارسازی میعانات کلیه پالایشگاه های گازی پارس جنوبی (مطالعه موردی: فازهای 17 و 18)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 530

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHCONF02_539

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

یکی از مهم ترین موارد مورد توجه، حفظ انرژی در طراحی یک واحد شیمیایی می باشد. تعیین کمترین مقدار انرژیگرمایی و سرمایی مورد نیاز یک پروسه از اصلی ترین محاسبات برای تعیین مقدار ذخیره انرژی است. در واحد پایدارسازی میعانات گازی فازهای 17 و 18 ، میعانات طی دو مرحله، گاز حاصله از پالایش میعانات را در کمپرسورهای K-101 A/B-103) فشرده و سریعا در کولرهای هوایی خنک می کنند. کولرهای هوایی که عمدتا به منظور کندانس بخاربالاسری در برج های تقطیر بکار برده می شوند، با توجه به اختلاف دمای جریان ورودی و خروجی و دبی بالای جریان بخار بالا سری، این کولرها اولا دارای ابعاد بسیار بزرگ بوده و با مصرف بالای برق و هزینه تعمیر و نگهداری همراه می باشند که سالانه هزینه های زیادی از این طریق به این واحد تحمیل می گردد. در این نوشتار انتگراسیون انرژی با هدفبهینه سازی مصرف انرژی، اصلاح شبکه تبادل گرهای گرمایی و بازگشت سرمایه صورت گرفته است. بر اساس داده هایعملیاتی، مصرف برق در این کولرهای هوایی بسیار بالاست که ما می خواهیم بدون استفاده از انرژی مستقیم برق و تنها باتکیه بر امکانات موجود در فرآیند، عملیات چگالش بخار بالا سری را انجام دهیم. بر اساس نتایج بدست آمده از طراحیبهینه سازی، با اعمال انتگراسیون انرژی در این واحد عملیاتی علاوه بر حذف کولرهای هوایی و استفاده از مبدل هایحرارتی به جای آن ها، میزان توان الکتریکی بازیافت و شبکه مبدل های گرمایی این واحد با حداقل هزینه سرمایه گذاریاصلاح می شود. پس از چندین شبیه سازی و بررسی فرآیند مشخص گردید که جریان خوراک ورودی به واحد پایدارسازیعامل مطلوبی برای انتگراسیون می باشد و می تواند نیاز سرمایشی در بالای برج پایدارسازی را رفع نماید که در این صورتدیگر نیازی به استفاده از کولرهای هوایی نبوده و 100 درصد از مصرف برق در این تجهیز جلوگیری بعمل خواهد آمد. ازطرفی هزینه تعمیر و نگهداری آن نیز از فرآیند کسر خواهد شد.

کلیدواژه ها:

انتگراسیون انرژی و حرارتی ، کولرهای هوایی ، شبکه مبدل حرارتی ، واحد پایدارسازی میعانات گازی

نویسندگان

سعید زنگنه

دانش آموخته مهندسی نفت، بخش تخصصی مهندسی فرآیند، ردیف های گازی ۳ و ۴ پالایشگاه هفتم - شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (OICO)

کمال مبین

مدیر بخش تخصصی مهندسی فرآیند و مهندسی بهره برداری پالایشگاه هفتم- شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (OICO)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Nelder, J.A., Mead R., A Simple Method for Function Minimization, ...
  • Linnhoff B., Turner J.A., Pinch Technology, Chem. E., p.742 (2011) ...
  • Rivero R, Anaya A. Energy Analysis of Industrial Processes, Energy ...
  • Zemp R.J, de Faria S.H.B, de L. Oliveria Maia M., ...
  • Bell, K.J., Final Report of the Cooperative Research Program on ...
  • Rao, S.S., "Optimization: Theory and Applications", 2nd Edition, New Delhi, ...
  • Linhoff, B., et al., User Guide on Process Integration for ...
  • Nakaiwa, M. Huang, K. Naito, K. A. Endo, (2012). :Parameter ...
  • Smith, R. (2011) Chemical Process Design and Integration, John Wiley ...
  • Umeda, T., Niida, K., Shiroko, K. (2012) A thermo dynamic ...
  • Documents of SOUTH PARS GAS FIELD, C ONDENSATE STABILI SATION ...
  • نمایش کامل مراجع