اثر پلی الکترولیت های شیمیایی روی رفتار پراکنده سازی پودر کاربید تیتانیوم در محیط های آبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه فراتی راد

مجتمع مواد و فرایندهای ساخت، دانشگاه صنعتی ملک اشتر

حمیدرضا بهاروندی

پژوهشکده چرخه سوخت هستهای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران

محمد قنادی مراغه

چکیده

در این مقاله پدیده پراکنده سازی دوغاب های حاوی پودر کاربید تیتانیوم با پلی الکترولیت های شیمیایی مختلف موردبررسی قرار گرفت. اثر pH و غلظت پراکنده ساز روی پراکنده سازی پودر TiC با آزمون های رسوبگذاری و پتانسیل زتامورد بررسی قرار گرفت. به منظور بهینه سازی محدوده pH به منظور بهترین پراکنده سازی، آزمون رسوبگذاری درغلظت های مختلف پراکنده ساز و در pH های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. پتانسیل زتای دوغاب های حاوی کاربیدتیتانیوم با و بدون پراکنده ساز مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات اندازه گیری پتانسیل زتا نشان داد که نقطه ایزوالکتریکبرای پودر کاربید تیتانیوم در pH برابر با 3/1 رخ می دهد. استفاده از پلی الکترولیت آنیونی TMAH در غلظت بهینه بهصورت قابل توجهی پایداری دوغاب را افزایش می دهد. بیشینه مقدار پتانسیل زتا 60mVـ برای این پراکنده ساز و در غلظت 0/4wt% و pH=8 حاصل می شود. نتایج نشان داد که اضافه کردن پراکنده ساز کاتیونی PEI به صورت موثرینقطه بارهای سطحی برابر با صفر را تغییر می دهد و به pH های بازی منتقل می کند. همچنین افزودن پراکنده ساز غیریونی پلی اتیلن گلیگول نیز به صورت قابل تجهی تاثیر روی پراکنده سازی پودر TiC در محلول های آبی ندارد.

کلیدواژه ها

کاربید تیتانیوم، پراکنده سازی، پتانسیل زتا، آزمون رسوبگذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.