مطالعه تئوری اثر کاتالیستی برخی نانوساختارهای کربنی بر جذب/واجذب هیدروژن در سدیم آلانیت به عنوان منبع ذخیره هیدروژن در پیل های سوختی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان رفیعی

استادیار، گروه شیمی، دانشگاه پیام نور صندوق پستی ۳۶۹۷-۱۹۳۹۵ تهران، ایران

چکیده

سدیم آلانیت ((NaAlH(4) یکی از هیدریدهای کمپلکس فلزی برای ذخیره هیدروژن در پیلهای سوختی است کهدارای محتوای هیدروژن بالایی است اما به علت پیوندهای قوی در این ترکیب، واجذب هیدروژن در دماهای بالا اتفاقمی افتد. ثابت کوپلاژ چهارقطبی هسته (NQCC) برای هسته های چهارقطبی که جفت شدن میدان الکتریکی حاصل ازالکترون ها به خصوص الکترون های داخلی و ممان چهارقطبی الکتریکی هسته را توصیف می کند. شیمی محاسباتی ازحدود نیم قرن پیش با کارهای نظری که بر روی مولکول های کوچک انجام شده بود شروع شد و سپس به سیستم هایبزرگ و چندجزئی رسید. در حال حاضر، با توجه به قدرت و انعطاف پذیری بسیار زیاد رایانه ها، اصول اساسی مکانیککلاسیک و مکانیک کوانتوم، به صورتی به کار برده می شود که مسائل مربوط به سیستم های مولکولی پیچیده، ساختار وعملکرد آنها قابل بررسی و تحلیل می باشد. در این تحقیق با محاسبه پارامترهای ثوابت کوپلاژ چهارقطبی هسته هایهیدروژن، اثر کاتالیستی برخی نانوساختارهای کربنی در واجذب هیدروژن در ترکیب سدیم آلانیت با یکدیگر مقایسه شد.محاسبات در سطح محاسباتی *HF/6-31G با استفاده از نرم افزار Gaussian 03 انجام شد. با مقایسه مقادیر H(2)-NQCC ساختارهای مورد نظر مشاهده شد مقادیر EFG و در نتیجه NQCC هسته های هیدروژن سدیم آلانیت درحضور فولرن، کاهش یافته است که نشان میدهد دانسیته بار روی هسته های هیدروژن کمتر شده است. به عبارت دیگر باکاهش دانسیته بار روی هسته های هیدروژن، قدرت پیوند Al-H کاهش می یابد و انتظار می رود فرآیند واجذب هیدروژندر شرایط آسانتر و دمای پایینتر انجام شود.

کلیدواژه ها

ذخیره هیدروژن، طیف سنجی NQR ، ثابت کوپلاژ چهارقطبی هسته، سدیم آلانیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.