بررسی و تحلیل کمی متون و منابع مربوط به مقوله اهدای عضو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی جامع علوم اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: CSSG01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد

سید محمود رضا مرتضوی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میبد

داوود نعمتی انارکی

استادیار دانشکده صدا و سیما، تهران

چکیده

اهدا عضو به عنوان یکی از حوزه های فعالیت پزشکی در جامعه ایران مطرح می باشد که در فضای رسانه ای کشور مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق، متون و منابع مربوط به معرفی پدیده اهدا عضو به صورت کمی بررسی شده است. بدین منظور، متون مرتبط منتشر شده در سه روزنامه کثیرالانتشار اطلاعات، ایران و جام جم تهران از نظر محتوا و ساختاری (سبک، موضوع، محتوا و جهت گیری مطالب) بین سال های 91 و 92 بررسی گردید. با توجه به محدود بودن متون مرتبط، به صورت تمام شمارش بررسی انجام شده و ضریب روایی آن تعیین شد. ضریب روایی (اسکات) محاسبه شده برای متغیرهای مورد بررسی، 88 درصد به دست آمد. لذا، با توجه به نتیجه محاسبه شده، روش مورد استفاده در این تحقیق قابل اعتماد و اطمینان است. نتایج حاصل نشان داد که بیشترین آمار مطالب مورد نظر مربوط به روزنامه اطلاعات (75/6درصد) و روزنامه ایران (84/6 درصد) است. در خصوص بیشترین آمار مربوط به جهت گیری متون مشوق اهدای عضو، 35/2 درصد از جهت گیری مطالب روزنامه اطلاعات، 73/2 درصد از متون روزنامه ایران و 61/5 درصد از جهت گیری های روزنامه جام جم از نوع مشوق و ترغیب کننده بوده است. سایر نتایج در خصوص محتوای مطلب حاکی از آن بود که بیشتر مطالب دارای محتوای خبری بوده که در این بین، در روزنامه اطلاعات 94/4 درصد، در روزنامه ایران 14/6 درصد و در روزنامه جام جم 46/3 درصد مطالب با محتوای خبری منتشر شده است.

کلیدواژه ها

روزنامه، تحلیل محتوا، متن، اهدا عضو، خبر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.