نقش چشم اندازدرتدوین و اجرای استراتژی توسعه پایدارشهری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ابزار و تکنیکهای مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MANAGTOOLS01_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز فهمیده اسکندری

مدیرموسسه چشم اندازودانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزادواحدمشهد

جواد نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت امورشهری دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

فرایند استراتژی توسعه پایدار شهری (CDS) به عنوان ابزاری نوین برای مدیریت شهری، توسط سازمان ائتلاف در سال 1999 مطرح گردید. اهداف استراتژی توسعه شهری، مشارکت همه اجزای تأثیرگذار در جامعه برای رسیدن به چشم انداز بلندمدت یکپارچه شهر ، تثبیت استراتژی رشد ، به توافق رسیدن در مورد اولویتهای مشکلات اداری و شناسایی طرحهای اجرایی کوتاه مدت است. در بین اهداف استراتژی توسعه پایدار، چشم انداز و چگونگی تدوین آن در تعیین سرنوشت اقتصادی، اجتماعی کالیدی آن نقش حیاتی ایفا می نماید. این امر موجب گردیده است مرحله چشم انداز به مرحله ویژه و پراهمیت در فرایند برنامه ریزی استراتژی بدل گردد. لذا در این مقاله سعی شده است با بررسی استراتژی توسعه پایدار شهری به عنوان ابزاری برای مدیران شهری، به جایگاه و نحوه اثرگذاری چشم انداز در فرآیند تدوین و اجرای آن پرداخته شود. آنچه چشم انداز را از دیگر مراحل فرآیند برنامه متمایز می سازد، رویکرد متفاوت آن به حال و آینده است. این در حالی است که چشم انداز برخلاف دیگر روش های برنامه ریزی به جای توجه صرف به شرایط حال و دریافت تغییرات و مدیریت آنها در برنامههای آتی شهر، به شکل دهی و جهت دهی تغییرات از حال به آینده متناسب با آرمان مطلوب می پردازد.روش تحقیق در زمره مطالعات تحلیل قرار می گیرد که برای انجام آن از روش تحلیلی توصیفی استفاده شده است. مبنای روش گردآوری اطلاعات و داده روشی اسنادی و کتابخانهای است.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار/استراتژی توسعه شهری /چشم اندازنویسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.