اثر کاربرد ماده آلی بر آبشویی پتاسیم محلول در ستون خاک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه خاکشناسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید فکری

دانشیار گروه خاکشناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

هرمزد نقوی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

مجید محمودآبادی

استادیار گروه خاکشناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

امروزه توجه بیشتری به هدر روی عناصر غذایی از خاک های کشاورزی می شود. آبشویی کودها و انتقال آنها به نحارج از منطقه ریشه باعث کاهش بازده کودها خواهد شد. همچنین آبشویی مواد شیمیایی از خاک و انتقال آنها به آبهای زیرزمینی باعث آلودگی منابع آبی می شود. این تحقیق به بررسی اثر ماده آلی بر میزان آبشویی پتاسیم محلول در خاک می پردازد. برای این منظور پژوهش مذکور به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارها شامل( ماده آلی لم کود مرغی) در سه سطح صفر، 2 ‏و 4 ‏درصد وزنی، حجم پوروالیوم در سه سطح 0/5 ‏، 1 ‏و 2 ‏پوروالیوم و عمق ستون خاک در سه سطح صفر تا 5 ‏، 5-10 ‏و 10 ‏- 20 ‏بود. تمام آزمایش ها در سه تکرار انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که اثر سطوح کود آلی، عمق ستون خاک و حجم آبیاری در سطح 5 ‏درصد بر آبشویی پتاسیم معنی دار می باشد. غلظت پتاسیم محلول در نزدیک سطح خاک کمترین مقدار بوده و با افزایش عمق میزان آن در خاک افزایش یافت. همچنین با افزایش حجم آبیاری از 0/5 ‏به 2 ‏پوروالیوم میزان آبشویی پتاسیم افزایش یافت. کاربرد ماده ی آلی باعث تحرک بیشتر پتاسیم و خروج آن از خاک در مقایسه با تیمار شاهد گردید. بنابراین می توان بیان داشت که آبشویی عناصر در خاک، سبب کاهش حاصل خیزی خاک و افت محصول می شود

کلیدواژه ها

آبشویی، پتاسیم محلول،حجم منفذی، کود مرغی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.