بررسی تاثیر پلیمر سوپر جاذب،سولفات سدیم و کود دامی بر خصوصیات فیزیولوژیکی ارزن دم روباهی (setaria italica )در شرایط نرمال و تنش خشکی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی چهل گردی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت و املاح نباتات دانشگاه شهید باهنرکرمان

مهری صفاری

دانشیارگروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید باهنر کرمان

روح اله عبدالشاهی

استادیارگروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

خشکی یکی از مشکلات مهم کشاورزی و از مهمترین فاکتورهای کاهش محصولات گیاهی است .. با کاربرد برخی مواد جاذب رطوبت می توان از بارندگی های پراکنده استفاده و موجب کاهش تبخیر آب از خاک در امر حفظ و ذخیره ‏آب در خاک شد. به منظور بررسی تاثیر پلیمر سوپرجاذب ، سولفات پتاسیم، کود دامی در شرایط تنش خشکی بر روی ویژگی های فیزیولوژیکی ارزن دم روباهی( setaria italica ‏) آزمایشی به صورت کرت های خرد شده ‏در قالب طرح پایه ی بلوک های کامل تصادفی با 3 ‏تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال1391 ‏انجام گردید . تیمار آبیاری با سه سطح ( 50 ‏، 75 و 100 ‏) درصد نیاز آبی گیاه به عنوان کرت اصلی و پلیمر سوپرجاذب ‏(100 kg/ha) ، سولفات پتاسیم ( 200 kg/ha)، کود دامی (25ton/ha) و شاهد به عنوان کرتهای فرعی در نظر گرفته شد. در این پژوهش صفات شاخص سطح برگ (LAI) ، شاخص کلروفیل برگ ، محتوای نسبی آب برگ ( ‏RWC) ، نشت یونی بررسی گردید. نتایج حاصله نشان داد که با کاهش میزان آبیاری میانگین صفات شاخص سطح برگ و محتوای نسبی آب به طور معنی داری کاهش و میزان شاخص کلروفیل و درصد نشت یونی افزایش پیدا کرد. بالاترین میانگین صفات شاخص سطح برگ و محتوای نسبی آب همچنین کمترین درصد نشت یونی مربوط به پلیمر سوپر جاذب بود. بیشترین شاخص کلروفیل از تیمار سولفات پتاسیم بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده سوپرجاذب موجب کاهش خسارات وارد شده در تنش خشکی می باشد.

کلیدواژه ها

تنش خشکی، ارزن، شاخص سطح برگ، شاخص کلروفیل، محتوای نسبی آب، نشت یونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.