مروری بر زیست پالایی و کاربرد آن در زدایش آلاینده های موجود در آب های زیرزمینی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز قاسم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

سیدمحسن کرابی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکد ه مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

بهار شهنوار

استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

منابع آب زیرزمینی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از آب های سطحی و بارندگی تفذیه می شوند و استفاده پایدار از این منابع به معنای برداشت محدود از آنها است. در سال های اخیر در بسیاری از کشورهای جهان، برداشت آب از منابع زیرزمینی از میزان تغذیه سالیانه آنها بیشتر بوده است. به عنوان مثال در سال 2005 ‏میلادی، چین، هند و ایران به ترتیب رتبه های اول تا سوم را در برداشت بیش از حد منابع زیرزمینی آب داشته اند. آب های زیرزمینی یکی از منابع مهم برای تامین آب شرب شهری است که با توجه به توسعه صنایع و ورود بدون تصفیه پساب خروجی کارخانه ها در معرض خطر آلودگی قرار گرفته اند. حفاظت محیط آبی از خطر آلودگی مساله مهمی است که مطالعات و تحقیقات زیادی را به خود اختصاص داده است. برخی از این آلاینده ها ترکیبات شیمیایی می باشند که برای انسان خطرناک و سرطان زا بوده و قادرند در محیط به مدت طولانی باقی بمانند. حذف این آلاینده ها به روشهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی امکان پذیر است. کاربرد روشهای بیولوژیکی در دهه های اخیر با توجه به کاهش اثرات جانبی در مقایسه با مصرف مواد شیمیایی و نیز از سوی دیگر اقتصادی بودن این روش بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه ضمن معرفی فرآیندها و روش های مختلف زیست پالایی، کاربرد آنها در زدایش آلاینده های موجود در آب های زیرزمینی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

آلودگی آب زیرزمینی، میکروارگانیسم ها، زیست پالایی (Bioremediation)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.