مطالعه موردی روش عددی رونگه کوتا و مدل هیدرولوژیکی پالس در پیش بینی حداکثر دبی سیلاب خروجی از مخازن سدها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمود طباطبایی

استادیار گروه آب و خا، دانشگاه زابل

نقی خواستار

دانشجویی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

سیلاب نمونه ای از جریان متغیر تدریجی ناپایدار است. طراحان به کمک عملیات روندیابی سیل در مخازن، حداکثر دبی خروجی را به منظور طراحی سرریزها و سازه های هیدرولیکی کنترل کننده ‏جریان محاسبه می نمایند. در این مطالعه از طرح مرتبه سوم روش عددی رونگه کوتا و الگوی هیدرولوژیکی پالس در روندیابی سیلاب در مخزن سد سلمان فارسی بهره ‏برده شد. در این راستا به شرح روشهای عددی رونگه کوتا و هیدرولوژیکی پالس با تاثیر مشخصات مخزن و سازه ‏هیدرولیکی کنترل کننده ‏جریان پرداخته می شود. مقایسه نتایج تحلیل خطا، درصد تعدیل و فروکش سیلاب و میزان تاخیر هیدروگراف های ورودی و خروجی با روش عددی رونگه کوتا حاکی از آن است که روش هیدرولوژیکی پالس با دقت مقبولی حداکثر دبی خروجی از مخازن سدها را پیش بینی می کند و هر چند این روش تقریبی است ولی می تواند به طور اطمینان بخشی در طرحهای آبی مورد استفاده ‏قرار گیرد.

کلیدواژه ها

روندیابی مخزن تراز، حد اکثر دبی سیلاب، آنالیز خطا، روش عددی رونگه کوتا، مدل هیدرولوژیکی پالس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.