پیش بینی بارش و دما در حوضه دریاچه ارومیه با استفاده از مدل HadCM3

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیه مریم صلاح الدین

دانش آموخته کارشناسی آب و خاک

ذبیح الله خانی تملیه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه ارومیه

محمد مهدی باطنی

دانشجوی دکترای مهندسی منابع آب دانشگاه ارومیه

نوشین مرتضوی

کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه ارومیه

چکیده

پدیده تغییر اقلیم اثرات منفی بر سیستم های مختلف کشاورزی.محیط زیست و منابع آب دارد. رودخانه ها و دریاچه ها از جمله مهمترین منابع آبی کشور می باشند که جهت مدیریت هر چه بهتر آنها، بررسی تغییرات اقلیم، امری اجتناب ناپذیر محسوب می شود.یکی از روشهای پیش بینی تغییرات اقلیم، استفاده از خروجی مدلهای اقلیم جهانی GCM است. در این تحقیق، بارش و دما در حوضه آبریز دریاچه با استفاده از مدل گردش عمومی جو HADCM3تحت سناریوی A2 ، برای ایستگاه سینوپتیک تبریز، به منظور پیش بینی بارش برای دو دوره ( 2040 ‏- 2011 ‏) و ( 2070 ‏- 2041 ‏)، با استفاده از نرم افزار LARS مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق افزایش دما و افزایش بارندگی را دردوره های آتی برای منطقه مورد مطالعه نشان می دهد.

کلیدواژه ها

بارش، دما، دریاچه ارومیه، مدلHADCM3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.