بازسازی محیط رسوبی سازند کنگان در میدان گازی تابناک، غرب استان هرمزگان، زیرپهنه زاگرس چین خورده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه انجمن زمین شناسی ایران و نهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: SGSI19_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1019
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد نوبهار

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ارومیه، ارومیه

علی اصغر ثیاب قدسی

گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز

علی کدخدایی ایلخچی

گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز

مهدی موحدنیا

بخش زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

سازند کنگان به سن تریاس پیشین از مهمترین سنگ مخزنها در میادین گازی جنوب باختری ایران و شمال خلیج فارس میباشد. یکی از این میادین گازی، میدان تابناک میباشد که در غرب استان هرمزگان واقع شده است. به منظور بررسی محیط رسوبی این سازند که سنگ مخزن این میدان میباشد، مقاطع میکروسکوپی تهیه و مورد بررسی قرار گرفته اند. تجزیه و تحلیل رخساره های سازند کنگان منجر به تشخیص 11 ریز رخساره گردید که این ریز رخساره ها مربوط به 4 محیط پشته های جزر و مدی (پهنه کشندی)، لاگون، پشته های سدی (شول) و دریای باز میباشد. در این مقاله سعی گردیده تا با تحلیل زیر رخسارهها، شکل شماتیک محیط رسوبی تهنشست سازند کنگان در حوضه مورد مطالعه (در زمان تریاس پیشین) تهیه گردد. بررسی تغییرات افقی و عمودی رخساره ها و مقایسه آنها با محیط های عهد حاضر و دیرینه نشان میدهند که سازند کنگان در یک محیط سکویی از نوع رمپ کربناته کم ژرفا همانند خلیج فارس امروزی نهشته شده است.

کلیدواژه ها

محیط رسوبی؛ ریز رخساره؛ میدان گازی تابناک؛ سازند کنگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.