برنامه ریزی توسعه پایدار کلانشهری با تمرکز بر کشورهای در حال توسعه مطالعات موردی:تهران و پکن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی عمران معماری شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شرمینه افسری

مهندس معماری و شهرساز،کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای از دانشگاه تهران

چکیده

برنامه ریزی مدیریت توسعه شهری، اغلب اوقات با واقعیت توسعه محلی متناقض می باشد که این مسئله باعث کاهش بازدهی برنامه ریزی شهری می شود. اکثر اقدامات مدیریت شهری در ایران در دهه های اخیر از بالا و از بیرون برای اجتماعات شهری انجام شده است. که اکنون نیاز به حرکتی از پایین و از درون دادیم.شهر های بزرگ در چین، مطالعات موردی خوبی در زمینه بازدهی مدیریت رشد و توسعه شهری و فضای تغییر و تحولات هستند، زیرا چین اقتصاد بحرانی و مهیج تحولات سازمانی را متحمل گردیده است که در آن توسعه و رشد سریع شهری با جهانی شدن، بازار گرایی و تمرکززدایی به طور موقت تعطیل شده است.تمرکززدایی راهی را مطالعه می کند تا برنامه ریزی و مدیریت بهتر فضای شهری را در کشورهای در حال توسعه ارتقا دهد.در زمینه مدیریت توسعه شهری می توان از تجربیات کشورهای در حال توسعه موفق مانند چین بهره گرفت و آن را با درنظرگرفتن شرایط اجتماعی و اقتصادی ایران برای کلان شهرهایی مانند تهران پیاده نمود. مقاله حاضر که در پی تبیین نقش و جایگاه برنامه ریزی و مدیریت شهری و زیر سیستم های آن در توسعه کلان شهر است و سعی دارد که ضمن ارائه پارادایم شهرسازی نسبتاً پایدار در توسعه کلان شهر پکن، نگرش های جدیدی به برنامه ریزی توسعه کلان شهری را تدوین کرده و کاربست آن را در نظام برنامه ریزی و مدیریت شهری کلان شهر تهران را بررسی و ارائه نماید.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار،توسعه کلانشهر،برنامه ریزی شهری،تمرکز زدایی،تهران،چین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.