طراحی بهینهی فرایند تولید تری آمیل متیل اتر( TAME ) به عنوان جایگزین مناسبی برای دیگر افزودنی ها به منظوربالا بردن عدداکتان بنزین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس دوسالانه نفت، گاز و پتروشیمی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: OGPC01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1052
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طغیانی

دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان

مجید دانشور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی معدن گرایش فراوری مواد معدنی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

هدف از این مقاله بررسی روش های تولید و جداسازی تری آمیل متیل اتر به عنوان جایگزین سایر افزودنی ها در صنعت بنزین به عنوان بهبود دهنده عدد اکتان می باشد . با توجه به مسائل زیست محیطی فراوان که به دلیل استفاده از افزودنی های نظیر MTBA امروزه به وجودآمده است ، اهمیت استفاده از افزودنی های سازگارتر با محیط زیست وبدن انسان نظیر TAME را به طور روز افزون افزایش مییابد. در مطالعات انجام شده ، جهت بازیابی متانول در فرایند تولید TAME ، از آب استفاده نمودهاند. در اینجا هدف بررسی امکان حذف آب از این قسمت و استفاده از تغییر فشار جهت بازیابی متانول از ترکیب آزئوتروپیک آن با 5C و سایر هیدروکربنها است. جهت انجام این بررسی دو فرآیند مختلف تولید TAME توسط نرم افزار Aspen HYSYS 8.6 شبیه سازی میشوند. حالت اول روش معمول بازیابی متانول که برای جداسازی آن از دیگر اجزاء از آب استفاده میشود. حالت دوم شامل استفاده از اثر تغییر فشار بر جدایش متانول از ترکیب آزئوتروپیک آن و حذف آب از فرآیندمی باشد . باید به این نکته توجه شود که در هر دو حالت قسمت انجام واکنشهایی که منجر به تولید TAME میگردد، کاملا یکسان بوده و تفاوت این دو حالت در قسمت بازیابی متانول است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که استفاده از تغییر فشار جهت بازیابی متانول)فرآیند دوم( ، میزان مصرف آب را به صفر رسانده است و در زمینه انرژی نیز سالانه 4 % کاهش مصرف را به دنبال دارد .

کلیدواژه ها

تری آمیل متیل اتر؛ کاهش مصرف انرژی ؛ کاهش مصرف آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.