محیط زیست و تصفیه پسابهای صنعتی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس دوسالانه نفت، گاز و پتروشیمی خلیج فارس
- کد COI اختصاصی: OGPC01_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1372
نویسندگان
کارشناس ارشد شیمی تجزیه، شرکت طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی و شیراز خیابان ارم
کارشناس ارشد فرآیند ، شرکت طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی و شیراز خیابان ارم
چکیده
در این کار تحقیقاتی، ابتدا زئولیت سنتز شد. جاذب ها توسط دستگاه های آزمایشگاهی شناسایی شدند. از آنها به منظور جذب پساب از فرآیندهای شیمیایی و نفتی بررسی شد. پارامترهای مؤثر بر جذب از جمله pH محلول، زمان تماس، غلظت پساب و درجه حرارت مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که جذب پساب بروی سطح جاذب، با افزایش pH محلول افزایش مییابد و بیشینه جذب پساب برابر 5 / 4 بدست آمد. زمان تماس 3 ساعت، 2500 میلی اکی والان برای کادمیم با 1 / 0 گرم جاذب به عنوان شرایط بهینه در آزمایشات بعدی انتخاب گردید. وجود آلودگیها در محیط زیست یکی از مشکلات امروزی جوامع بشری ودغدغه های کارشناسان آب میباشد و یکی از مهم ترین این آلودگیها فلزات سنگین میباشد. میزان فلزات سنگین در نفت خام و پساب های پالایشگاهی رو به افزایش است و این در حالی است که استفاده از این فلزات به عنوان مواد شیمیایی در جوامع امروزی اجتناب ناپذیر است. گسترش تکنولوژی، افزایش رشد جمعیت و استفاده روز افزون از سوخت های فسیلی باعث شده تا غلظت فلزات سنگین در جو افزایش یابد. فلزات موجود در نفت و برشهای آن مشکلاتی را در صنایع نفت و پتروشیمی ایجاد کرده اند که مسموم شدن کاتالیستها یکی از مهمترین آنها به شمار می رود. انباشته شدن این فلزات در خاکها، زندگی گیاهان و همچنین موجودات دیگر که از این گیاهان تغذیه میکنند را به خطر میاندازد. این فلزات همچنین به صورت بخارات یا ذرات ریز در اتمسفر پراکنده میشوند. اما عمدهی این آلودگیها در پسابهای صنعتی مشاهده میشود. فلزات سنگین از طریق پسابهای صنایعی همچون استخراج معادن، ریختهگری، قالبکاری، ، صنایع پتروشیمی، صنایع کاغذ، پالایش نفت خام، لاستیکسازی، نساجی، آبکاری فلزات، و غیره به منابع آبهای طبیعی راه پیدا میکنند. فلزات سنگین در بدن موجودات دریایی انباشته شده و از طریق زنجیرهی غذایی به بدن انسان و سایر موجودات منتقل میشوند و علاوه بر گیاهان و جانوران زندگی انسانها را نیز تهدید میکنند. بنابراین طبق نظرکارشناسان آب و پساب حذف یا کاهش غلظت فلزات در پسابهای صنعتی امری ضروری به شمار میآیدکلیدواژه ها
محیط زیست، پساب، جاذب،سنتز ، زئولیت،آبمقالات مرتبط جدید
- مروری بر عملکرد فرآیند فعال سازی پرسولفات توسط کاتالیزورهای تک اتمی برای حذف آلاینده های آلی
- جایگزینی استفاده از انرژی زمین گرمایی به جای گرمکن موجود در ایستگاه تقلیل فشار گاز با شبیه سازی سه بعدی زمین مبدل
- بررسی حادثه و انفجار مخازن پتروشیمی خارک در اثر فشارهای احتمالی
- فتوکاتالیست ها ابزاری قدرتمند برای تصفیه و بازیابی منابع آبی
- محاسبه تخمین شکنندگی سنگ به وسیله روش های یادگیری ماشین
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.