تأثیر مداخله آموزشی سواد رسانه ای برنگرش دانشجویان درباره مصرف خودسرانه مکمل های لاغری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش علمی دانشجویان علوم تغذیه
  • کد COI اختصاصی: NSSC01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز صلحی

دانشیار گروه خدمات بهداشتی و آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

هانیه جورمند

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

محمدرضا گوهری

دانشیار گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: مصرف خودسرانه مکمل های لاغری افرایش یافته است. تبلیغات رسانه ها در این زمینه نقش دارند.هدف این مطالعه تعیین تأثیر مداخله آموزشی سواد رسانه ای بر نگرش درباره مصرف خودسرانه مکمل های لاغری در دانشجویان دختر خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی ایران است.روش: در این مطالعه نیمه تجربی از نوع شاهدار 98 دانشجو به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و با روش تخصیص تصادفی به دو گروه 49 نفره آزمون و کنترل تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه های محقق ساخته درباره سواد رسانه ای و نگرش درباره مصرف خودسرانه قرص لاغری، پرسشنامه های استاندار تصویر بدن BICI و عزت نفس کوپر اسمیت SEI بود. بر اساس نتایج بدست آمده از تکمیل اولیه پرسشنامه ها، مداخله آموزشی مناسب طراحی و در گروه آزمون اجرا شد. یک و سه ماه بعد از مداخله داده ها در نرم افزار (16) spss با کاربرد آزمون های توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: قبل مداخله میانگین نمره نگرش، تصویر بدن، عزت نفس و ابعاد سواد رسانه ای در دو گروه متوسط بود و با هم تفاوت معنادارنداشتند. همچنین در گروه آزمون میان نگرش با آگاهی (r=0/99, p=0.001)، تفکرانتقادی (r=0/61, p=0.001) و تجزیه تحلیل r=0/37, p=0.009) ) همبستگی مثبت معنادار مشاهده شد. یک و سه ماه پس از مداخله میان میانگین نمرات نگرش، تصویر بدن، عزت نفس و ابعاد سواد رسانه ای در دو گروه اختلاف معنی دار مشاهده شد (p< 0/05).نتیجه گیری: آموزش سواد رسانه ای بر ارتقائ نگرش دریاره مصرف خودسرانه مکمل های لاغری مؤثر بوده است.

کلیدواژه ها

سواد رسانه ای، نگرش، مکمل لاغری، مصرف خودسرانه، دانشجویان دختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.