بررسی اثر شکل حفرات موجشکن حفره دار بر انعکاس امواج برخوردی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI15_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمود قاسمی زاده

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدجواد کتابداری

دانشیار، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در این مقاله به بررسی اثر شکل حفره های موجشکن مشبک قائم بر مقدار ضریب انعکاس تحت امواج برخوردی ت نه ا پرداخته شده است.موجشکنهای مشبک قائم که به نام موجشکن های جارلان نیز معروف هستند برای اولین بار در سال 1961 استفاده شدند . در طی این سال ها پژوهش ها و مطالعات زیادی بر روی این نوع موجشکن ها انجام شده است. در این مقاله یک موجشکن قائم با چهار شکل مختلف حفره و چهار مقدار درصد بازشدگی مختلف صفحه ی روبرویی مورد بررسی قرار گرفت. شبیه سازی این موجشکن به صورت یک مدل سه بعدی و با بکارگیری روش حجم محدود انجام شده است. برای محاسبه آشفتگی از یکی از شکل های روشk-ε به نامRNG و برای مدل سازی سطح آزاد جریان ازمدل جزء حجم سیالVOF استفاده شده است. مشاهده گردید که با افزایش مقدار تخلخل، به مقدار انعکاس موج نیز افزوده می شود بطوریکه صفحات با تخلخل 40 % بیش از 90 % موج تابشی را منعکس می کنند. همچنین مقدار ضریب انعکاس با افزایش نسبت بدون بعد B/L که درآن B عرض اتاقک موجگیر و L طول موج تابشی است به صورت نوسانی کم و زیاد می شود.

کلیدواژه ها

موجشکن مشبک قائم، مدل آشفتگیRNG،روش حجم سیال، امواج تنها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.