بررسی کارآئی فرمولهای نیمه تجربی در برآورد نرخ انتقال رسوب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI15_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیب صادقی فر

دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیک دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

سیدعلی آزرم سا

دانشیار گروه فیزیک دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

تخمین مقدار انتقال رسوب موازی ساحل وظیفهای حیاتی برای مهندسین سواحل و دست اندرکاران پروژههای ساحلی جهت تعیین فرسایش یا رسوبگذاری موازی سواحل میباشد. در تحقیق حاضر، مقایسهای بین فرمولهای نیمهتجربی سرک C.E.R.C والتون و برنوW.BکامفوسKamphuis و گالوینG با مقادیر اندازهگیری شده در بازه زمانی دی تا آخر اسفندماه سال 1390 با استفاده از تلهگیر عمودی رسوب انجام شده است. رسوب جمع آوری شده در تله، تخلیه و به آزمایشگاه منتقل شده و بعد از خشک شدن در دمای 105 درجه آون به مدت 24 ساعت، نمونهها توزین شده و با استفاده از فرمولهای مورد استفاده در گزارش نهایی داک 185 نرخ انتقال رسوب محاسبه گردید نتایج استفاده از فرمول داک 85 نشان داد که نرخ انتقال رسوب برای ساحل شهرستان نور برابر با 448293 متر مکعب بر سال میباشد. همچنین با استفاده از فرمولهای نیمه تجربی سرکC.E.R.C والتون وبرنوW.B گالوینG و کامفوسK نرخ انتقال رسوب اندازهگیری شده بهترتیب برابر با 497385و،374344و422026 و 462966 متر مکعب بر سال محاسبه شد. به این ترتیب با استفاده از فرمولهای نیمهتجربی سرک و کامفوس میتوان به برآورد دقیقتری از نرخ انتقال رسوب موازی ساحل پرداخت

کلیدواژه ها

فرمولهای نیمه تجربی، نرخ انتقال رسوب، دریای خزر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.