پتانسیل های اقتصادی سواحل ایران در راستای توسعه دریا محور
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهاردهمین همایش صنایع دریایی
- کد COI اختصاصی: NSMI14_215
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1961
نویسندگان
عضو هیات علمی موسسه ملی اقیانو سشناسی، تهران
چکیده
تنوع و گستردگی فعالیت های دریایی بیانگر ظرفیت بالای دریا به عنوان یکی از غنی ترین منابع طبیعی به عنوان محور توسعه سواحل است. در این مقاله هدف این است ابتدا به معرفی فعالیت های دریایی و اقیانوسی پرداخته و سپس با بررسی میزان بهر هبرداری کشورها از این ظرفیت ها و مقایسه آن با ایران، پتانسیل توسعه دریا محور را در ایران شناسایی و ارائه نماییم. فعالیت های دریایی را می توان در یک دسته بندی کلی به چهار بخشکلی و 20 زیربخش تقسیم نمود. بخش های کلی شامل خدمات، منابع، ساخت و ساز و تحقیق و آموزش هستند. در بین زیربخش ه ا، حمل و نقل دریایی و شیلات از جایگاه ویژه ای در بین کلیه کشورهای دارای ساحل برخوردار هستند. با توجه به فعالیت های دریایی ایران که بصورت عمده در حمل و نقل دریایی، نفت و گاز دور از ساحل، شیلات و گردشگری خلاصه م یشود، اولویت توسعه اقتصادی سواحل با صنایع بالادستی و پاییندستی این بخش ها می باشد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که در ایران با توجه به صنایع بالادستی و پایین دستی این صنایع، بخش فرآوری صنایع غذایی دریایی، تولید تجهیزات دریایی و زیرساخ تها، فعالیتهای مرتبط با بنادر، بازرگانی دریایی و برخی بخش های مرتبط با شیلات به عنوان مرتبط ترین فعالیت ها برای توسعه مناطق ساحلی به شمار می روندکلیدواژه ها
فعالیتهای دریایی، پتانسیل اقتصادی، توسعه دریا محور، سهم اقتصاد اقیانوسمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.