شناسایی توانمندیها و محدودیت های بالقوه مدیریتHSEمجتمع بندر امام خمینی(ره)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI14_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه هجری

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست، اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان

نعمت اله جعفرزاده

دکترای بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

شهریار قلی زاده

کارشناس شیمی، اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان

چکیده

روش کار مورد استفاده در این پژوهش جهت شناسایی توانمندیها و محدودیتهای بالقوه مجتمع بندری امام خمینی و کاربرد آن در ارائه اولویتها و راهبردها و راهکارهای مدیریتی در راستای همسویی با اهداف سیستم مدیریتی HSE استفاده از مدلSWOT می باشد. جمع آوری اطلاعات جهت تعیین عوامل داخلی و خارجی و فرصتها و تهدیدها و اولویت بندی آنها از طریق انجام مصاحبه ها و نظر سنجی از کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی و همچنین استفاده از مطالعات صورت پذیرفته در ارتباط با فعالیتها و عملکرد و ارتباطات مجتمع بندری امام خمینی و صنایع پیرامون آن تهیه ماتریس ارزریابی عوامل داخلی، تهیه ماتریس ارزیابی عوامل خارجی، تشکیل ماتریسSWOT و وارد کردن عوامل انتخاب شده با توجه به اولویت بندی، تهیه ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی، انتخاب استراتژی های مؤثر بر سیستم مدیریت HSE در مجتمع بندری امام خمینی بر حسب اولویت انجام گرفته است . جهت شناسایی بهترین و مناسب ترین استراتژی از ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی ابزاری استفاده شده است . حداقل 10 عامل اصلی خارجی (فرصتها و تهدیدها) و 10 عامل اصلی داخلی (ضعفها و قوتها ) با وزن و ضریب خاص خود در بررسی استراتژی ها لحاظ شده و پس از تعیین نمره جذابیت هریک از عوامل استراتژی ها پیشنهادی اولویت بندی گردید . با استفاده از این الگو عوامل درونی و بیرونی مجتمع بندری امام خمینی شناسایی گردید تا بتوان با بهره برداری بهینه از آنها در جهت مدیریت صحیح اقدام نمود .استراتژی های منتخب به ترتیب 1 - تامین زیر ساختهای اجرای سیستم مدیریتHSE به لحاظ مالی و استفاده از تکنولوژی های مناسب و نیروهای انسانی متخصص، 2- افزایش نظارت واحدهایHSE و سازمان حفاظت محیط زیست در راستای کنترل مدیریت آلاینده ها، 3 - ارتقاء سطح آگاهی و تنویر افکار عمومی از طریق تبلیغات رسانه ای و غیر رسانه ای و آموزش در خصوص مسائل ایمنی ، بهداشت و محیط زیستHSE و -4 ایجاد موقعیت جهت جذب و مشارکت بخش خصوصی در راستای استقرار و اعمال الزاماتHSE و5 تامین زیر ساختهای اجرایی و مدیریت پسماندها به لحاظ مالی و فنی و ایجاد موقعیت جهت جذب و مشارکت بخش خصوصی در راستای مدیریت پسماند و بازیافت اولویت بندی گردید

کلیدواژه ها

سیستم مدیریتHSE،فعالیت های بندرگاهی، روشQSPM ،SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.