پهنه بندی خاکهای شور با روش کریجینگ (مطالعه موردی : خاش)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF02_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل توسلی

استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران

سعید شجاعی

دانشجوی دکترا بیابان زدایی، دانشگاه یزد، ایران

چکیده

یکی از بزرگترین مشکلات در زمینه خاک، شوری آن است. در سالهای اخیر بیشتر کشور جهان به مسئله شوری خاک توجه ویژه ایدارند زیرا شوری سبب کاهش کیفیت آب کاهش بازده تولید کشاورزی و همچنین تخریب خاک خواهد شد. استان سیستان و بلوچستانجزو مناطق خشک کشور محصوب میشود این مطالعه در منطقه خاش انجام شد. به منظور بررسی شوری خاک (هدایت الکتریکی) بااستفاده از روشهای زمین آمارى، کریجینگ استفاده شد. تعداد 50نقطه جهت تعیین مقدار هدایت الکتریکی در حالت افقی و عمودیبوسیله دستگاه القاگر الکترومغناطیس برداشت شد. براساس نتایج بدست آمده مقدار مجموع مربعات خطا و میانگین خطا در کریجینگتعیین شده در منطقه به ترتیب برابر 5/9و -0/19است. براساس نقشه تولید شده هرچه از قسمت جنوب منطقه به قسمت شمالی آنمیرویم از شدت شوری کاسته شده و دامنه شوری در نقشه ها به ترتیب در عمق 0-30سانتیمتر از 0-26/66 است با توجه بهاطلاعات بدست آمده از این پژوهش میتوان پیشنهاد دار جهت بدست آوردن اطلاعات جامع برای کل کشور این روش برای کل ایرانتهیه شود تا نقشه شوری ایران تهیه شود. تا با استفاده از این اطلاعات بتوان مدیریت جامع برای مشکل شوری خاک در کشور اتخاذگردد

کلیدواژه ها

کرجینگ، شوری، خاک، هدایت الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.