تاثیر عنصر بور و نیتروژن و روی در میوه ها و سبزیجات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF02_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه خلیج فارس بوشهردانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

فریبا قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه خلیج فارس بوشهردانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

زهره مغدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه خلیج فارس بوشهردانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

سوسن هویدا منش

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه خلیج فارس بوشهردانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده

بور عنصر غذایی کم مصرف است که به صورت آنیون توسط گیاه جذب می شود. بور یک ریز مغذی ضروری است به این معنی که آن برایرشد و نمو گیاه ضروری است، اما در مقادیر بسیار کم مورد نیاز است. بور در گلدهی، میوه دهی، متابولیسم ازت، انتقال و عمل هورمون ها وتقسیم سلولی نقش دارد. نیتروژن به عنوان یک عنصر کلیدی در ساختمان بسیاری از ترکیب های موجود در سلول های گیاهی شرکت میکند. استفاده از عناصر می تواند جهت تولید محصول و عملکرد بیشتر استفاده شود بنابراین غلظت مناسب این عناصر از مهم ترین فاکتورهای برای بهبود محصول و افزایش عملکرد می باشد. در میوه تو فرنگی اسید بوریک در غلظت 100میلی گرم در کیلوگرم بالاترین مقدارعملکرد و وزن میوه را به حاصل می کند. درگردو وقتی بور و روی به طور همزمان به ترتیب در غلظت 174و 1050میلی گرم در لیتر مورداستفاده قرار می گیرد، بالاترین میوه دهی، رشد رویشی، وزن ،nutدرصد دانه را دارا هستند. در کلم بروکلی حداکثر عملکرد در هر هکتار با 2کیلوگرم بور همرا با 200میلی گرم نیتروژن در کیلوگرم به دست آمد. در زیتون کاربرد محلول پاشی بور درصد گل کامل و تشکیل میوهرا افزایش می دهد، اما تاثیری روی جوانه زنی گرده در هر سال نشان نداد. اثر متقابل بور و روی، روی غلظت عناصر غذایی و همکاری دررشد یک اثر آنتاگونیستی است. وقتی ذرت در خاک های با غلظت بالای بور رشد می کند توصیه می شود که باید با عنصر روی کافیتغذیه شود ، و این امر باید هنگامی که روی کمی در دسترس است توجه ویژه ای به آن شود

کلیدواژه ها

بور، محلول پاشی، کاربرد برگی، اثرمتقابل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.