جداسازی و شناسایی باکتری های تجزیه کننده تولوئن در خاک های آلوده به نفت پالایشگاهتهران و بررسی سینتیک رشد آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF02_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی خانی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، شیراز، ایران

زینب محمدی

دانشجوی دکتری، فیزیولوژی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، اسلامشهر، ایران

چکیده

تولوئن با فرمول شیمیایی C7H8یا C6H5-CH3و با اسامی مترادف فنیل متان و متیل بنزن، مایع شفاف و بی رنگ بوده ودر گروه هیدروکربن های آروماتیک با سرگروهی بنزن قرار دارد. نمونه برداری از خاک های آلوده به نفت اطراف پالایشگاه تهرانصورت گرفت. جداسازی باکتری های تجزیه کننده ی تولوئن به وسیله ی کشت نمونه ها در محیط پایه ی نمکی نوترین براث وMSM آگار انجام شد. با کشت باکتری های ایزوله در غلظت های ،0/3 ،/2 ،0/1و 0/4گرم برلیتر تولوئن توانایی رشد باکتری هاارزیابی گردید. مهمترین باکتری های تجزیه کننده ی فرمالدئید جدا شده از خاک های آلوده به نفت پالایشگاه تهران باسیلوس لیکنیفورمیس ، سودوموناس استودزری، سودوموناس ،spباسیلوس ،spآکروباکتریوم کا تی بودند.همه ی باکتری های جدا شده قدرتتجزیه ی بالایی در حذف فرمالدئید از خود نشان دادند. یکی از بهترین و کم هزینه ترین روشهای تجزیه آلاینده های محیطی میباشد.چنین استنباط می شود که باکتری های تجزیه شده توانایی تحمل و رشد در حضور تولوئن را دارا هستند و میزان تجزیه باکتریهای منفی نسبت به مثبت بیشتر است و در حداقل غلظت مهارکنندگی سودوموناس رتبه اول و باسیلوس رتبه دوم را به خود اختصاصدادند و حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری ها به ترتیب 4.6مول بر لیتر و 4.2مول بر لیتر است.در کل میتوان گفت که تنوع باکتریها ی جداسازی شده از خاک اطراف پالایشگاه تهران و همچنین کارایی تجزیه کنندگان از نظر زیستی بالا می باشد

کلیدواژه ها

تولوئن، تجزیه ی زیستی، سودوموناس، فلاووباکتریوم، پالایشگاه تهران،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.